Äppelpannkaka med kanel och mandel

Ingredienser

Äppelpannkaka

Receptet är för 3-4 personer

Pannkakssmet

6 st   
1 st   
1-2 msk   
Efter tycke & smak   
1 nypa   

På pannkakan

1 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Tips!

Vid nötallergi byt ut mandeln mot riven kokos.

Husgeråd

Äppelpannkaka med kanel och mandel

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Knäck äggen i en bunke
  • Dela och lägg i bananen
  • Tillsätt önskad mängd kanel (ca 2 tsk)
  • Klicka ner kokosoljan
  • Kör med stavmixer tills det blandat sig väl
  • Häll i en ugnssäker form
  • Skala och klyfta äpplet
  • Fördela äppelklyftorna över pannkakan
  • Strö över lite kanel, kokossocker (kan uteslutas!) och hyvlad/hackad mandel
  • Grädda i ugnen i 20-30 minuter (beroende på vilken form du har)

 
Ät och Njut! Om du vill ha det extra lyxigt kan du med fördel servera Pannkakan med Vispad kokosmjölk smaksatt med lite äkta vaniljpulver [shoppingcarticon].
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept äpplepannkaka äpple
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]