Paleoskafferiet

Aubergineröra

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Aubergineröra

Receptet är för 1 stor burk

3 st stora auberginer
3 st vitlöksklyftor
1 st citron
1 tsk cayennepeppar
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak grovmalen svartpeppar
2 msk olivolja

Använd även olivolja för att smörja plåten.

Auberginröra

Aubergineröra

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Skal auberginerna
  • Dela dem i mindre bitar och lägg på en plåt/ugnsform med lite olivolja
  • Rosta auberginen i ugnen ca 30 minuter tills de känns mjuka och fått lite färg
  • Lägg den rostade auberginen i en bunke
  • Pressa vitlöken över auberginen
  • Tvätta citronen noga och riv av skalet och tillsätt detta
  • Dela citronen och pressa ner citronsaften
  • Tillsätt cayennepeppar och någon nypa havssalt och lite peppar
  • Häll över olivoljan
  • Mixa med mixerstaven till härlig röra, den ska vara ganska tjock, om du önskar den tunnare tillsätt lite mer olivolja
  • Låt röran svalna och häll upp den på burk
  • Låt din Aubergineröra ”vila” i kylskåpet över natten så den hinner bli helt kall och smakerna kommit till rätta

Aubergineröra 1Aubergineröra 2

Ät och Njut, passar utmärkt till grillat.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept röra
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Linn 2 januari, 2016 17:40 - Svara

Hej!
Hur länge håller den sig i kylskåpet?

Hälsningar
Linn

undervarttak 3 januari, 2016 14:05 - Svara

Hej Linn

Pajen håller ett par dagar i kylen, vill du spara den så rekommenderar vi att du använder frysen.

Magnus & Jenny