Ingredienser

Baconlindade dadlar

Receptet är för 4 personer

Baconlindade dadlar

Baconlindade dadlar

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Kärna ur dadlarna
  • Dela baconskivorna på mitten
  • Linda in varje dadel i en baconskiva
  • Lägg dadlarna med baconskivans skarv nedåt i en smord ugnssäker form
  • Baka dadlarna mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg. Kör eventuellt med grillen någon minut på slutet
  • Ta ut dadlarna och låt dem svalna

Baconlindade dadlar‏ 1
Njut av dina Baconlindade dadlar ljumna eller kalla tillsammans med andra läckra smårätter på ditt tapasbord.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleogott Paleo recept jul Sverige Paleosverige

Britt-Marie 2 december, 2014 12:23 - Svara

Undrar om man kan använda ”torkade” dadlar, alltså inte färska. Hittade inte färska i min affär, bara de andra. Blir de inte Paleo då kanske? Detsamma gäller receptet på Dadelbollarna….

undervarttak 2 december, 2014 20:09 - Svara

Hej Britt-Marie

Om det är något du inte hittar i din butik så fråga gärna personalen, de brukar alltid vara hjälpsamma och fixa.

Just baconlindande dadlar kan nog fungera med torkade, men vi har inte provat detta själva. Fast sannolikt så blir det gott. Men vi är mer osäkra på Dadelbollarna, de torkade är ju inte alls så krämiga och det blir nog svårt med konsistensen…

Hälsningar
Magnus & Jenny

kattizz 24 april, 2015 14:32 - Svara

Dessa är helt beroendeframkallande. Jag kör dem i varmluftsugn 225 grader och det räcker absolut med 7-10 minuter, då blir baconet krispigt. Äter dem varma – mums!

undervarttak 28 april, 2015 09:20 - Svara

Hej Kattizz

De är underbar goda!

Magnus & Jenny