Paleoskafferiet

Bakade betor

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Bakade betor

Receptet är för 4 personer

500 gram gulbetor
500 gram polkabetor
1 st scharlottenlök
6 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak svartpeppar

Även havssalt till att "ströa" formen med.

Bakade betor

Bakade betor

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Finhacka schalottenlöken och blanda med olja, vinäger och senap till en dressing
  • Smaka av med havssalt och peppar
  • Tvätta av och borsta betorna och lägg dom i en ugnssäker form med havssalt på botten
  • Baka betorna i ca 40 minuter (beroende på storlek) tills de känns mjuka med en provsticka
  • Låt betorna svalna något och skala dem med fingrarna eller med en kniv
  • Skär dem i bitar eller i skivor
  • Häll över dressingen och strö över den finhackade persiljan
  • Salta och peppra efter smak
  • Låt betorna stå i rumstemperatur i ca 1 timme så att smakerna får mogna innan servering

Bakade betor‏ 1

Ät och Njut dina Bakade betor tillsammans med en god köttbit eller som tillbehör på buffébordet.
 
Tips: Passar utmärkt på Julbordet då det påminner om Rödbetssallad i smaken.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se