Paleoskafferiet

Bröd på kokosmjöl

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Bröd på kokosmjöl

Receptet är för 1 bröd

Bröd på kokosmjöl

Bröd på kokosmjöl

Så här gör du
 

  • Vispa äggen tjockt och pösigt
  • Smält kokosolja
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Pensla en brödform med lite av den smälta kokosoljan, strö i frön
  • Blanda ner mjölet i äggsmeten och rör sen i kokosoljan
  • Blanda väl och fördela smeten i formen, strö över lite mer frön
  • Grädda på 175° i 25 minuter (kontrollera med provsticka)
  • Låt svalna lite i formen, lossa med en stekspade i kanterna och stjälp upp på galler

 
Låt brödet kallna innan det skärs i skivor.
 
Tips – Det gå också utmärkt att rosta detta bröd.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo paleorecept recept glutenfri glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Malin 7 december, 2014 08:46 - Svara

Tips: gjorde detta i en lite större form, så att det blir ganska tunt. Så kan man skära i fyrkanter, dela och använda som hamburgerbröd :D

undervarttak 7 december, 2014 16:26 - Svara

Hej Malin

Vad bra, stort tack för tipset!

Magnus & Jenny

Sirkku Mannegren 4 oktober, 2015 10:07 - Svara

Bakade detta imorse, riktigt gott! Inte dumt med kokta äggskivor o havssalt på, eftersom jag saknar Kalles kaviar…

undervarttak 20 oktober, 2015 19:44 - Svara

Roligt att höra Sirkku, tack!

Magnus & Jenny

Malin Norberg 30 oktober, 2015 21:17 - Svara

Hej! Detta recept ser intressant ut, undrar om man kan ersätta havssaltet med flingsalt eller vanligt salt eller inget salt alls?

undervarttak 6 november, 2015 09:41 - Svara

Hej Malin

Ja det kan man, men vill man hålla sig inom Paleo så bör man använda Havssalt eller Himalayasalt.

Magnus & Jenny