Paleoskafferiet

Bröd på kokosmjöl

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Bröd på kokosmjöl

Receptet är för 1 bröd

Bröd på kokosmjöl

Bröd på kokosmjöl

Så här gör du
 

  • Vispa äggen tjockt och pösigt
  • Smält kokosolja
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke
  • Pensla en brödform med lite av den smälta kokosoljan, strö i frön
  • Blanda ner mjölet i äggsmeten och rör sen i kokosoljan
  • Blanda väl och fördela smeten i formen, strö över lite mer frön
  • Grädda på 175° i 25 minuter (kontrollera med provsticka)
  • Låt svalna lite i formen, lossa med en stekspade i kanterna och stjälp upp på galler

 
Låt brödet kallna innan det skärs i skivor.
 
Tips – Det gå också utmärkt att rosta detta bröd.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo paleorecept recept glutenfri glutenfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Malin 7 december, 2014 08:46 - Svara

Tips: gjorde detta i en lite större form, så att det blir ganska tunt. Så kan man skära i fyrkanter, dela och använda som hamburgerbröd :D

undervarttak 7 december, 2014 16:26 - Svara

Hej Malin

Vad bra, stort tack för tipset!

Magnus & Jenny

Sirkku Mannegren 4 oktober, 2015 10:07 - Svara

Bakade detta imorse, riktigt gott! Inte dumt med kokta äggskivor o havssalt på, eftersom jag saknar Kalles kaviar…

undervarttak 20 oktober, 2015 19:44 - Svara

Roligt att höra Sirkku, tack!

Magnus & Jenny

Malin Norberg 30 oktober, 2015 21:17 - Svara

Hej! Detta recept ser intressant ut, undrar om man kan ersätta havssaltet med flingsalt eller vanligt salt eller inget salt alls?

undervarttak 6 november, 2015 09:41 - Svara

Hej Malin

Ja det kan man, men vill man hålla sig inom Paleo så bör man använda Havssalt eller Himalayasalt.

Magnus & Jenny

Nadja 2 september, 2017 17:26 - Svara

Hej!

Undrar hur jag gör om jag vill trippla satsen.

Hur länge, var och på vilka grader ska jag ställa ugnen?

Tack för en riktigt bra sida, vi nyttjar den ofta här.

Mvh

undervarttak 5 september, 2017 15:59 - Svara

Hej Nadja

Tack snälla för dina fina ord om vår sida!

Vi har aldrig tripplat receptet men vårt tips är att dela upp det i tre satser så att form och ugnstemperatur blir samma.

Magnus & Jenny