Ingredienser

Citron och kokoskaka

Ger 10-12 bitar

kakan
6 st ägg
3 msk honung
1,25 dl kokosolja
0,5 dl saft från citron
1,25 dl kokosmjöl
1 dl riven kokos
0,5 tsk äkta vanilj
0,5 tsk bikarbonat

Vi använde en springform med 21 cm i diameter.

Glasyr
1 dl kokossmör
0,5 dl kokosolja
1 msk honung

OBS! Låt kakan svalna innan du lägger på glasyren.

Dekoration
Efter tycke & smak citronzest
Citron- och kokoskaka

Citron och kokoskaka

Så här gör du

Kakan
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt honungen
  • Vispa vitt och pösigt
  • Tillsätt den smälta kokosoljan
  • Pressa och tillsätt citronsaften
  • Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna
  • Häll ner i äggsmeten och vispa ihop
  • Vi valde att spänna fast smörpapper i botten på springformen för att lätt kunna flytta över kakan till ett fat vid serveringen
  • Pensla kanterna med kokosolja (och även botten om du inte använder smörpapper)
  • Häll smeten i formen och släta till
  • Grädda i 30 minuter tills provstickan känns torr
  • Nu är kakan klar

Citron och kokoskaka 1
Glasyr

  • Mät upp Kokossmör (länk till Kokossmör finns här), kokosolja (ej smält) och honung i en skål och rör om så att allt blandas till en härlig glasyr

Dekoration

  • Bred glasyr på den kalla kakan och riv över citronzest
  • Låt kakan stå i kylen ca 1 timme innan du serverar så att glasyren hinner stelna

Citron och kokoskaka 2

Ät och Njut av underbar Citron och kokoskaka!
 
Testa gärna också någon annan av våra underbara mjuka kakor som du hittar här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny och Magnus Paleo Sverige paleorecept baka paleoblogg glutenfritt mjölkfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Pia 12 oktober, 2015 15:08 - Svara

Hej! Undrar vad ”zest” är för något? Mvh. Pia

undervarttak 20 oktober, 2015 19:29 - Svara

Hej Pia

Det är ”remsor” av skalet på citronen.

Magnus & Jenny

petra 20 januari, 2016 11:09 - Svara

Hej! Vet du på ett ungefär hur många kalorier denna kaka är på?

undervarttak 30 januari, 2016 19:40 - Svara

Hej Petra

Inom Paleo så räknar man inte kalorier (om man inte har något bakomliggande problem som kräver detta), kolhydrater eller liknande. Men vi kan tipsa om en fin sida som gör dessa uträkningarna http://www.kostbevakningen.se/

Bara att kopiera ingredienserna i receptet man önskar och sedan klistra in dem i den tomma vänstra rutan hos kostbevakning – lätt som en plätt!

Magnus & Jenny

Marielle 14 mars, 2016 19:23 - Svara

Ser inbjudande och saftig ut. Vill prova göra denna i påsk. Men hur gör man kokossmör?

undervarttak 15 mars, 2016 09:43 - Svara

Hej Marielle

Ja visst ser kakan god ut! Recept till kokossmör finns länkar till i inlägget, namnet ”Kokossmör” är blåmarkerat och går att klicka på så kommer du rätt.

Magnus & Jenny

Concel 23 maj, 2017 10:11 - Svara

Hej! Behöver man ändra något för att göra muffins av detta recept? Tänkertesta!

undervarttak 29 maj, 2017 13:37 - Svara

Hej

Vi har inte provat själva men testa gärna, borde fungera fint.

Magnus & Jenny