Citron och Kokoskaka

Ingredienser

Citron och kokoskaka

Ger 10-12 bitar

kakan

6 st   
3 msk   
1,25 dl   
0,5 dl   
1,25 dl   
1 dl   
0,5 tsk   
0,5 tsk   

Vi använde en springform med 21 cm i diameter.

Glasyr

1 dl   
0,5 dl   
1 msk   

OBS! Låt kakan svalna innan du lägger på glasyren.

Dekoration

Efter tycke & smak   

Husgeråd

Citron och kokoskaka

Så här gör du

Kakan
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Knäck äggen i en bunke och tillsätt honungen
  • Vispa vitt och pösigt
  • Tillsätt den smälta kokosoljan
  • Pressa och tillsätt citronsaften
  • Mät upp och blanda ihop de torra ingredienserna
  • Häll ner i äggsmeten och vispa ihop
  • Vi valde att spänna fast smörpapper i botten på springformen för att lätt kunna flytta över kakan till ett fat vid serveringen
  • Pensla kanterna med kokosolja (och även botten om du inte använder smörpapper)
  • Häll smeten i formen och släta till
  • Grädda i 30 minuter tills provstickan känns torr
  • Nu är kakan klar

Citron och kokoskaka 1
Glasyr

  • Mät upp Kokossmör (länk till Kokossmör finns här), kokosolja (ej smält) och honung i en skål och rör om så att allt blandas till en härlig glasyr

Dekoration

  • Bred glasyr på den kalla kakan och riv över citronzest
  • Låt kakan stå i kylen ca 1 timme innan du serverar så att glasyren hinner stelna

Citron och kokoskaka 2

Ät och Njut av underbar Citron och kokoskaka!
 
Testa gärna också någon annan av våra underbara mjuka kakor som du hittar här i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny och Magnus Paleo Sverige paleorecept baka paleoblogg glutenfritt mjölkfritt
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]