Ingredienser

Lemon Curd

För 1 burk (ca 3 dl)

Lemon Curd

Lemon Curd

Så här gör du
 

  • Knäck äggen i en kastrull och häll i honungen
  • Tillsätt rivet citronskal
  • Vispa samman
  • Tillsätt kokosoljan och den pressade citronsaften
  • Sätt på medelvärme och vispa lätt tills kokosoljan smält
  • Fortsätt vispa tills Lemon Curden tjocknat och det börjar komma upp små kokbubblor på ytan
  • Dra bort kastrullen från spisen
  • Sila Lemon Curden genom en sil ner i en glasburk med lock
  • När din Lemon Curden svalnat något sätter du på locket och låter den stå över natten för att kylas ner och tjockna ytterligare

Lemon Curd 1

Njut av Härlig Paleo Lemon Curd.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleorecept recept paleosverige lemoncurd
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Linda 16 juli, 2015 22:40 - Svara

Är det flytande honung ni använder i receptet?

undervarttak 18 juli, 2015 11:45 - Svara

Hej Linda

Vi använder ”vanlig” honung.

Magnus & Jenny

Johanna 25 mars, 2016 23:19 - Svara

Lät enkelt och gott! Men vad är zest?

Johanna 25 mars, 2016 23:21 - Svara

Ah fatta nu när jag läste beskrivningen, skalet☺

undervarttak 26 mars, 2016 10:46 - Svara

Bra Johanna, hoppas det blev riktigt gott!

Magnus & Jenny

Helen 18 mars, 2017 18:51 - Svara

Men oj så gott!! Syrlig och fräsch, precis som jag vill ha den! Mkt bra recept!

undervarttak 19 mars, 2017 18:12 - Svara

Tack snälla Helen, så roligt att höra!

Magnus & Jenny

Susanne 10 april, 2017 18:35 - Svara

Hej! Hur länge klarar sig lemon curden i kylskåp? Tänkte om jag kan göra den nu och använda i påsk…

undervarttak 11 maj, 2017 09:04 - Svara

Hej Susanne

Lemon Curd klarar sig länge i kylen, minst en vecka.

Magnus & Jenny