Paleoskafferiet

Enkel Tacopaj

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Enkel Tacopaj

För 4 personer

Vitlök och chilimajonnäs
Klickbar länk till receptet i beskrivningen
Tacokrydda
Klickbar länk till receptet i beskrivningen
Fyllning
500 g nötfärs
1 st gul lök
390 g krossade tomater
En omgång tacokrydda

Använd ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka. i

Dekoration
Efter tycke & smak vitlök och chilimajonnäs
Enkel Tacopaj

Enkel Tacopaj

Att duka upp med tacos till fredagsmyset har nästan blivit en tradition. Testa gärna denna enkla Tacopaj nästa gång det planeras för tacos hemma hos dig.

Så här gör du

  • Förbered en omgång av vår Vitlök och chilimajonnäs
  • Förbered en omgång med Tacokrydda
  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Skala och hacka löken
  • Bryn löken gyllen i en stekpanna
  • Tillsätt nötfärsen
  • Bryn samman tills färsen börjar få lite färg
  • Tillsätt de krossade tomaterna
  • Tillsätt Tacokryddan och rör ihop
  • Koka samman några minuter
  • Häll ner köttfärsröra i det förgräddade pajskalet
  • Grädda mitt i ugnen i  ca 20 minuter
  • Ta ut Tacopajen och spritsa/ringla över lite vitlök och chilimajonnäs

 
Ät och Njut tillsammans med en stor och härlig sallad!
 
Fler goda recept till en lyckad tacokväll hittar du här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo recept paleorecept sverige paleosverige paleotips paleoinspiration mat matblogg paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore