Fänkålsgratäng

Ingredienser

Fänkålsgratäng

För 4 personer

500 gram   
200 gram   
10 st   
1 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
3 dl   

Använd animaliskt fett, ghee eller kokosolja att bryna i.

Vid AIP, uteslut soltorkade tomater.

Husgeråd

Fänkålsgratäng

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och skär purjolöken i ca 1 cm breda slantar
  • Klicka lite kokosolja i en gryta och bryn purjolöken lätt
  • Strimla Fänkålen och de soltorkade tomaterna
  • Rör ner fänkålen och de soltorkade tomaterna med purjolöken
  • Skala och pressa ner vitlöksklyftan
  • Smaka av med lite pepparmix, salt och persilja
  • Rör om och låt allt bryna ihop några minuter
  • Häll på kokosmjölken och låt koka sakta i ca 5 minuter
  • Häll Blandningen i en ugnssäker form och grädda mitt i ugnen i 20 minuter
  • Låt gratängen stå och vila några minuter innan du serverar

Fänkålsgratäng 3

Fänkålsgratäng 2

Ät och Njut av god och naturlig mat, en härlig Fänkålsgratäng.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg Sverige gratäng fänkål färnkål färnkålsgratäng
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]