Ingredienser

Frittatavåfflor
Frittataröra
1 ströd paprika
200 gbacon
70 gbaby spenat

Kokosolja att steka i.

Våffelsmet
6 stägg
3 dlkokosmjölk
4 msksmält kokosolja
1 dlkokosmjöl
2 mskpsylliumhusk/ fiberhusk
2 krmhavssalt

Smält kokosolja att "smöra" våffeljärnet med.

Frittatavåfflor

Receptet är till 4 st Frittatavåfflor

Så här gör du
 

  • Skölj, rensa och finhacka paprikan
  • Sätt på en stekpanna och klicka i lite smak och luktfri kokosolja
  • När stekpannan blivit varm häll ner den finhackade paprikan
  • Klipp ner baconet och rör om
  • Bryn  ihop lätt
  • Tillsätt Baby spenaten
  • Bryn ihop snabbt tills spenaten blivit mjuk
  • Dra bort stekpannan från plattan och låt svalna medans du rör ihop våffelsmeten
  • Smält kokosoljan
  • Knäck äggen i en stor bunke
  • Mät upp och häll ner kokosmjölken
  • Vispa samman
  • Mät upp och häll ner den smälta kokosoljan
  • Vispa samman
  • Mät upp de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten
  • Vispa samman
  • Häll ner paprika, bacon och spenatröran
  • Blanda ihop
  • Låt svälla i 5 minuter
  • Sätt på våffeljärnet och grädda våfflorna gyllenbruna
  • Smeten är ganska tjock, så du får hjälpa till att breda ut den något i våffeljärnet. När vi gräddande gick det åt 1,5-2 dl smet per våffla

Frittatavåfflor1

Frittatavåfflor2

Frittatavåfflor3

Nu kan du Njuta av dina supergoda Frittatavåfflor till frukost, lunch eller kvällsmat, så gott!!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Våfflor Frittata Fritatta Våffla

Ulrika 23 april, 2015 22:24 - Svara

Hur många våfflor är beräknat per person?

undervarttak 28 april, 2015 09:16 - Svara

Hej Ulrika

Det beror helt på vem du är men räkna med minst en, de är ”matiga”.

Magnus & Jenny

Lisah Deilert 24 april, 2015 11:28 - Svara

Hej!
Våfflorna ser jättegoda ut, vad brukar ni äta till dom? Sen undrar jag också om ni har lust att dela med er av en veckas eller två förslag på matsedel för att äta enligt paleo?

Tack för en jättefin sida, ni inspirerar mig verkligen men eftersom jag är sjukskriven för utmattning så har jag så svårt att tänka ut vettiga recept just nu.

/Lisah

undervarttak 28 april, 2015 09:19 - Svara

Hej Lisah

Tack för dina fina ord om vår sida, det värmer att höra!

Man kan äta våfflorna precis som de är, eller ta en härlig sallad till.

Just nu har vi inga färdiga menyer att erbjuda – men det kommer i framtiden. Du kan dock följa oss på Facebook (bara att söka ”Under vårt tak) eller Instagram (@undervarttak) där vi lägger upp det mesta av vad vi äter.

Magnus & Jenny

Anita 11 augusti, 2015 19:18 - Svara

Hej!!
Liten fråga bara på det där med bacon. Som jag läst på alla förpackningar av bacon så innehåller det E ämnen å är det inte sådan man ska utesluta konserveringsmedel mm.
Bara en fråga. Lr vad köper ni för bacon??

Med vänlig hälsning, anita

undervarttak 12 augusti, 2015 19:29 - Svara

Hej Anita

Vi tipsar gärna om Gårdsbutiker, de brukar ha väldigt fin kvalité och är måna om både sina djur och kunder. Dessutom närproducerat!

Magnus & Jenny

Maria 1 september, 2015 17:52 - Svara

Våfflor till middag :) Dock ingen bacon så fick bli getost, inte helt paleo men väldigt goda :)

Eta 7 februari, 2016 18:12 - Svara

Hej! Kan man frysa in dessa goda våfflor?

undervarttak 7 februari, 2016 19:09 - Svara

Hej Eta

Det fungerar, men konsistensen kommer bli lite ”mjuk”.

Magnus & Jenny

Elvy 9 februari, 2016 19:28 - Svara

Hej på er! Dessa våfflor är perfekta till lunch. Jag delar receptet med 3. Det blir 2 våfflor. Har gjort dom några gånger och idag gjorde jag med riven zucchini och en skiva bacon. Smarrigt värre! :)

undervarttak 10 februari, 2016 10:36 - Svara

Tack! Låter fantastiskt bra Elvy, härligt!

Magnus & Jenny

Jeanette 11 februari, 2016 17:44 - Svara

Hej! Kan man ha nåt annat istället för bacon? Om man äter fisk och skaldjur, men inte kött?

undervarttak 11 februari, 2016 17:50 - Svara

Hej Jeanette

Man kan enkelt utesluta bacon ur receptet, inga problem alls.

Magnus & Jenny

Beatrice 24 februari, 2016 23:55 - Svara

Vilka underbara våfflor

Carro 24 mars, 2016 15:46 - Svara

Vilken sorts kokosmjöl använder ni?