Ingredienser

Grillad Aubergine

För 4 personer

Tillagningstid:

20 minuter

2 st aubergine
Efter tycke & smak olivolja
Kryddblandning 1
Efter tycke & smak himalayasalt/ havssalt
Kryddblandning 2
Efter tycke & smak himalayasalt/ havssalt
Efter tycke & smak rökt paprikapulver
Efter tycke & smak lökpulver
Kryddblandning 3
Efter tycke & smak himalayasalt/ havssalt
Efter tycke & smak mald ingefära
Efter tycke & smak kanel

Det går givetvis bra att steka dina aubergineskivor i lite ghee eller kokosolja i en stekpanna på spisen

FullSizeRender

Grillad Aubergine

Att grilla aubergine i skivor med goda kryddor eller bara lite salt är fantastiskt gott att servera till den grillade kycklingen, köttbiten eller fisken. Om du inte testat så gör det, så gott!

Så här gör du

  • Skölj och dela din aubergine i ca 1cm tjocka skivor, skär bort änden/stjälken
  • Lägg dina skivor på ett större fat eller bricka
  • Pensla skivorna med lite olivolja på båda sidor
  • Krydda med önskad kryddblandning eller enbart salt, även detta på båda sidor
  • Grilla några minuter på varje sida tills de börjar få fin färg
  • Lägg upp och servera!

 
Att grilla är härligt året om men kanske lite extra de där underbart ljumma sommarkvällarna när livet känns extra gott. Här i Paleoskafferiet hittar du många goda recept som passar perfekt när det dukas fram med grillat. Gör ett besök och låt dig inspireras!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo paleorecept naturligmat vegeteriskt paleosverige sverige paleoblogg mat matblogg recept livsstilsblogg nyttigt nyttigmat paleotips paleoinspiretion naturligkost 
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken