Ingredienser

Helgrillad makrill

Receptet är för 3-4 personer

3 st Hela färska makrill
Efter tycka & smak havssalt/himalayasalt
Efter tycke & smak fiskkrydda
Tillbehör
3 st salladslök
1 "knippe" dill
Efter tycke & smak peppar
Efter tycke & smak citron
1 klick kokosolja
alt. 1 klick ghee

Vid AIP, titta vad din fiskkrydda innehåller.

Helgrillad makrill

Helgrillad makrill

Gör så här
 

  • Skär av huvudet, klipp/skär upp buken och tömde den på innehåll för att sedan spola rent med kallt vatten
  • Efter att den är ren och fin klipp av alla fenor, nu är fisken klar för att prepareras inför grillen
  • De rensade makrillarna smörjs/gnids in med havssalt, rikligt, och olika kryddor och läggs sedan som de är på grillen, ingen folie utan direkt på gallret (eller i ett fiskhalster)
  • Varje sida bör ligga på i cirka 6 – 10 minuter beroende på fiskens storlek och mängden kol
  • Passa även på att grilla små paket med salladslök, dill, peppar, citron och en klick kokosolja eller ghee

Helgrillad Makrill

Till detta serveras en fräsch sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus bbq grill grilla Paleo recept paleorecept paloeblogg matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore
 
Tips på en ekologisk engångsgrill, Eco Grill – klicka här !

Tuula 10 juli, 2015 09:52 - Svara

Hej.
Denna rätt verkar jättegod jag som älskar att grilla. Ni skriver om fiskkrydda. Jag undrar vad det är för krydda ni pratar om då. Är det något som ni blandar själv, vad innehåller den då? Eller är det någon som ni köper färdig, var i så fall?
Med vänlig hälsning Tuula

undervarttak 13 juli, 2015 12:02 - Svara

Hej Tuula

Ja visst är det härligt att grilla! Kryddor som passar ihop med fisk är timjan, ingefära, citronpeppar och liknande.

Magnus & Jenny

Katarina Granström 17 januari, 2017 18:10 - Svara

Kan man grilla makrillen i ugnen?

Tack för fantastiskt fina recept och er hemsida!

undervarttak 17 januari, 2017 20:41 - Svara

Tack snälla Katarina för dina fina ord om vår sida.

Ja det går att ugnsgrilla makrill.

Magnus & Jenny