Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin

Ingredienser

Revbensspjäll

Receptet är för ca 1½ kg rev

1,5 kg   
1 st   
1 st   
2 st   
1 liter   
1,5 dl   
2 st   
3 kvistar   
6 st   
Efter tycke & smak   

Du behöver en stor gryta eller en Crock-Pot.

Grilljering

1 dl   
3 msk   

Husgeråd

  
  
  
  
alt.   
  

Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin

Så här gör du

Vid lagning i gryta

  • Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg i en stor gryta
  • Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med moroten och löken
  • Häll ner vatten och vin
  • Lägg ner lagerblad, persiljekvistar, svartpepparkorn och salt (efter tycke och smak)
  • Låt koka upp
  • Dela revbenen i mindre önskade bitar
  • Lägg ner revbenen i grytan och sänk till medelvärme
  • Låt småkoka i 1½ – 2 timmar
  • Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
  • Ta upp revbenen och lägg på ett fat och låt svalna

Vid lagning i Crock-Pot

  • Dela revbenen i mindre önskade bitar och lägg ner i din Crock-Pot
  • Skala och dela moroten och löken i mindre bitar och lägg ner runt revbenen
  • Skala och krossa två vitlöksklyftor och lägg ner tillsammans med revbenen, moroten och löken
  • Häll ner vatten och vin
  • Lägg ner lagerblad, persiljekvistar, svartpepparkorn och salt (efter tycke och smak)
  • Koka på låg (low) i 7-8 timmar
  • Det är klart när du ser att köttet börjar släppa från benen
  • Ta upp revbenen och lägg på ett fat och låt svalna

Honungsgriljerade Revbensspjäll 1
Låt gärna reven ligga i kylen över natten innan du griljerar dem.
 
Griljering

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Repa och hacka rosmarinen fint
  • Lägg i en skål
  • Mät upp honungen och häll över rosmarinen
  • Rör ihop
  • Lägg bakplåtspapper på en plåt och ställ ugnsgallret på plåten
  • Pensla revbenen med honungen och lägg på gallret
  • Griljera i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin färg, ha koll så att revbenen inte bränns

Honungsgriljerade Revbensspjäll 2
Nu kan du Njuta av underbara Honungsgriljerade revbensspjäll med rosmarin.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

jul glutenfri