Ingredienser

Indisk kycklinggratäng

För 4 personer

4 st kycklingfileér
2 dl strimlad purjolök
2 msk madras curry*
3 dl kokosmjölk
1 st banan
125 g bacon
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt

*Ekologisk kryddblandning från spicemaster. Finns att köpa i välsorterade matbutiker.

Animaliskt fett som du får vid ditt benbuljongskok, ghee eller kokosolja att bryna i.

Vid AIP, kontrollera vad din "Madras curry" innehåller.

kycklinggratäng

Indisk kycklinggratäng

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skölj och strimla purjolöken
  • Bryn purjolöken tills den mjuknat något i en panna med höga kanter eller en gryta
  • Dela kycklingfilén i mindre delar och rör ner med purjolöken
  • Krydda med kryddblandningen madras curry* och rör om
  • Låt steka samman någon minut tills kycklingen fått en vit yta
  • Häll över kokosmjölken och rör om
  • Smaka av med lite himalayasalt eller havssalt och låt koka samman några minuter

Kycklinggratäng 1

  • Häll över i en ugnssäker form
  • Skiva bananen och fördela över gratängen
  • Grädda gratängen i 20 minuter
  • Medans gratängen står i ugnen klipper du ner och bryner baconet
  • Ta ut gratängen och strö över baconet
  • Grädda ytterligare 10 minuter
  • Nu är din kycklinggratäng med indiska smaker klar att avnjutas!

Kycklinggratäng 2

Indisk kycklinggratäng smakar fantastiskt gott tillsammans med Blomkålsris och en enkel sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept paleosverige paleokost paleoblogg matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anna 10 november, 2015 16:28 - Svara

Hej o tack för smarriga recept!!
Jag har ett litet önskemål, går det att ordna så man kan skriv ut era recept på en sida? Nu blir det hela 4 sidor.
Med vänlig hälsning Anna

undervarttak 24 november, 2015 17:39 - Svara

Hej Anna

Tack, vad roligt att du tycker om våra recept. Som det är nu så kan vi tyvärr inte ändra detta – beroende på hur mycket bilder och text det är så blir det olika många sidor i utskriften.

Magnus & Jenny

Gith Ewertzh 16 november, 2015 19:25 - Svara

Mums, mycket gott. Tackar vi för//Gith Ewertzh

Maja 5 januari, 2016 11:24 - Svara

Tack för goda recept☺. Är det någon skillnad i smak på Madras curry och ”vanlig” curry?

Zanne Petersen 2 februari, 2016 12:17 - Svara

Ser fram emot att testa detta recept idag! Själva receptet påminner om exotisk fläskfilé gryta så det blir riktigt spännande !

Daniel 26 februari, 2016 09:49 - Svara

Riktigt riktigt gott.

undervarttak 29 februari, 2016 12:35 - Svara

Underbart att höra Daniel, tack!

Magnus & Jenny

Gunnar 7 april, 2016 15:59 - Svara

Det kan vara riskfyllt att smaka av såsen när kycklingen bara kokats någon minut. Risken att bakterien campylobacter är kvar och man kan bli magsjuk. Om kycklingköttet är ordentligt tillagat så finns ingen risk att man blir sjuk. Jag skulle alltså smaka av innan jag lägger i kycklingen.
Dessutom föredrar jag att lägga i bananerna alldeles på slutet. Sönderkokta bananer tycker jag inte om.

Gunnar 7 april, 2016 16:15 - Svara

Glömde att säga att er hemsida är väldigt trevlig och inspirerande! Är helt ny på detta med Paleo och ska börja nu så smått – t.ex med den här kycklinggratängen

undervarttak 8 april, 2016 14:17 - Svara

Tack för dina meddelanden Gunnar, viktiga tips!

Magnus & Jenny

Katarina 13 september, 2017 18:37 - Svara

Det här var fantastiskt gott! Perfekt kombination med sältan från baconet o sötman från bananen!

undervarttak 14 september, 2017 12:48 - Svara

Tack snälla Katarina för dina fina ord!

Magnus & Jenny