Paleoskafferiet

Köttbullar

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Köttbullar

För 4 personer

Tillagningstid:

30 minuter

600 g nötfärs
1 st gul lök
0,5 st röd chili
2 msk hackad persilja
1 tsk himalayasalt/ havssalt
1 krm nymald svartpeppar

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i.

Vid AIP uteslut chili.

FullSizeRender 3

Köttbullar

Inga köttbullar är så goda som mammas köttbullar! Känns uttrycket bekant? Visst är det något speciellt med minnen från barndomen och köttbullar. Även som vuxna äter vi gärna Köttbullar då och då, så gott och fyllt med positiva minnen!

Så här gör du

  • Lägg ner färsen i en bunke
  • Skala och hacka löken fint och häll ner tillsammans med färsen
  • Tillsätt även den hackade chilin och persiljan
  • Blanda med handkraft till det blandat sig väl
  • Tillsätt salt och peppar och blanda ytterligare till en jämn smet
  • Rulla köttbullarna till önskad storlek
  • Stek dina köttbullar i en stekpanna ca 8 minuter (tiden kan variera beroende på storlek) tills de fått fin färg runt om och är genomstekta

 
Servera dina Köttbullar förslagsvis med Ugnsrostad vitkål och lite Paleolingonsylt, så gott!

IMG_9489

Här hittar du fler goda recept med Köttbullar.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept paleoblogg Sverige swedish meatballs
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken