Köttfärspanna

Ingredienser

Köttfärspanna

För 3 personer

500 gram   
1 st   
8 st   
5 dl   
1 msk   
2 st   
0,5 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
4 st   

Lite färska kryddor att dekorera med (t.ex. timjan eller persilja). Animaliskt fett, ghee eller kokosolja att steka i och en stekpanna som du kan ha i ugnen.

Husgeråd

Köttfärspanna

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Skala och hacka löken
  • Dela champinjonerna i mindre bitar
  • Stek samman löken och champinjonerna tills de blir mjuka
  • Tillsätt nötfärsen och smaka av med lite havssalt/himalayasalt och grovmalen svartpeppar efter tycke och smak
  • Bryn samman tills nötfärsen är genomstekt
  • Tillsätt de finkrossade tomaterna och tomatpuré och rör samman
  • Pressa ner vitlöksklyftorna och den finhackade chilin
  • Smaka av med oregano och timjan, eller dina egna favoritkryddor
  • Rör om och låt koka samman några minuter på svag värme
  • Dra av stekpannan från spisen och knäck försiktigt över äggen
  • Grädda pannan i ugnen i 10-15 minuter tills äggen blivit perfekta enligt dig
  • Dekorera med lite färska örter och servera

 
Ät och Njut tillsammans med Ugnsrostad vitkål eller en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]