Paleoskafferiet

Lakritskulor

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Lakritskulor

Ger ca 25 små kulor

1 msk smält kokosolja
12 st färska dadlar
1 msk raw kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
3 tsk lakritspulver

Lite extra lakritspulver att rulla kulorna i

Lakritskulor1

Lakritskulor

Så här gör du
 

  • Smält kokosolja
  • Kärna ur dadlarna
  • Lägg dadlarna i en matberedare med knivblad
  • Mät upp raw kakao, äkta vaniljpulver, lakritspulver och den smälta kokosoljan och häll ner tillsammans med dadlarna
  • Mixa till en slät smet
  • Häll upp lite lakritspulver på en tallrik
  • Rulla smeten till små kulor
  • Rulla kulorna i lakritspulvret

Lakritskulor3

  • Lägg Lakritskulorna på ett fat och ställ in i kylen ca 1 timme innan du serverar dem
  • Förvara i en lufttät burk i kylen
  • Ät och Njut!

 
Dessa små, underbara och läckra Lakritskulor smakar bara mer och passar perfekt som lördagsgodis eller när man bara blir sååååå sugen på lakrits!

Lakritskulor
Älskar du lakrits så missa inte vårt Paleokaffe med lakrits och ingefära eller varför inte en supersmarrig Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Annelie Danielsson 24 augusti, 2016 07:05 - Svara

Hej! Vad är skillnaden mellan vanlig kakao och raw kakao? Är det ok att använda den vanliga?

undervarttak 21 september, 2016 12:41 - Svara

Hej Annelie

Raw (rå) kakao är ej upphettad över 42 grader. Om du önskar använda vanlig så fungerar det fint.

Magnus & Jenny

Fredrik 19 september, 2016 22:07 - Svara

Mmmmmums. Så gott. Så mycket nyttigare än den lakrits man köper i affären. Räddade kvällen

undervarttak 21 september, 2016 12:25 - Svara

Underbart Fredrik, tack snälla!

Magnus & Jenny

Daniela 3 oktober, 2016 08:48 - Svara

Seriously! Bland det godaste jag ätit. Stod och åt samtidigt jag rullade till bollar. Definitivt ett måste för alla lakritsälskare! Kan också säga det funkar lika bra att laga på torkade dadlar. Och jag la i större mängd lakritspulvet. För jag älskar lakrits

undervarttak 3 oktober, 2016 15:29 - Svara

Underbart att höra Daniela, de är försvinnande goda! Så bra att det även går att göra dessa goda Lakritskulor på torkade dadlar.

Magnus & Jenny

Anna-Lena 22 januari, 2017 20:24 - Svara

Åh, så ljuvligt goda! Men jag lyckades inte rulla dem, de blev alldeles för lösa och därmed kladdiga. Fick klicka ut dem på lakritspulver och sedan med sked försöka rulla dem i pulvret. Förvarar dem nu i kylskåp, fortfarande jättekladdiga men det hindrar ju inte att en och annan slinker ner i alla fall…
Undrar vad jag gjorde för fel?

undervarttak 30 januari, 2017 14:30 - Svara

De är försvinnande goda Anna-Lena!

Hm, väldigt svårt att veta vad som kan gått tokigt men fint att de smakar bra.

Magnus & Jenny

Barbro 27 januari, 2017 18:08 - Svara

Mums-Smaskens!!! Tydlig lakritssmak! Bevaras med fördel i frysen, blir inte hårda.

Maria 28 februari, 2017 17:50 - Svara

Åh! Bättre än allt godis i världen

undervarttak 2 mars, 2017 18:40 - Svara

Hej Maria

Ja visst är de fantastiskt goda!

Magnus & Jenny

Sussie 9 mars, 2017 14:50 - Svara

Åh gode tid så goda dessa blev! Gjorde en sats med bara kakao också till dottern. Men jag undrar hur små ni gör era för att lyckas få ut 25 stycken av den lilla smeten som blev? Jag gjorde ganska små och fick ca tio stycken.

undervarttak 13 mars, 2017 15:53 - Svara

Hej Sussie

Vi gör små :) en liten mumsbit. Så kul att ni tycker om dem!

Magnus & Jenny

Anna 15 april, 2017 16:07 - Svara

Tack för ett fantastiskt recept!

Emma 19 oktober, 2017 20:26 - Svara

Hej!

Supergoda! Ska serveras på kalas till helgen

undervarttak 7 november, 2017 00:15 - Svara

Underbart att höra, tack Emma!

Magnus & Jenny