Ingredienser

Mjuk äppelkaka
6 st ägg
3 msk honung
1,25 dl smält kokosolja
1,25 dl kokosmjöl
0,5 tsk äkta vaniljpulver
1 tsk nystött kardemumma
1 tsk mald kardemumma
1 tsk bakpulver
1 st stort äpple
Efter tycke & smak kanel
Efter tycke & smak kokossocker
Efter tycke & smak hyvlad mandel

Uteslut den hyvlade mandel vid nötallergi

Mjuk äppelkaka

Mjuk Äppelkaka

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
  • Tillsätt den smälta kokosoljan
  • Blanda samman de övriga ingredienserna
  • Häll ner i äggblandningen och vipa ihop till en smet
  • Smörj en springform (vi använder en form som är c:a 22 cm i diameter) med kokosolja
  • Häll/klicka ner smeten och jämna till den
  • Skala, dela, kärna ur och dela äpplet i klyftor
  • Tryck ner klyftorna lite lätt i smeten
  • Strö kanel, kokossocker och hyvlad mandel över kakan
  • Grädda i 30-35 minuter mitt i ugnen
  • Kakan är klar när provstickan känns torr

Mjuk äppelkaka kollage1
Ät och njut kakan ljummen eller kall tillsammans med eventuellt lite vispad kokosmjölk smaksatt med lite äkta vaniljpulver .
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept äpple äpplekaka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Anna 24 augusti, 2014 08:41 - Svara

Hejsan!

Har gjort äppelkakan två gånger men tycker den har blivit lite torr. Hur undviker jag de?
Har en gammal gasugn så det är lite svårt att veta exakt grader och om den ens är på ibland :)

undervarttak 26 augusti, 2014 07:41 - Svara

Hej Anna

Vad konstigt att den blir torr. Vi får den alltid väldigt fin. Kan mycket väl vara, som du skriver, din ugn som ”spökar” för dig.

Magnus & Jenny

Lina 12 september, 2014 17:32 - Svara

Jag gjorde denna idag, jätte god :) Bakade min i 30 minuter.
Men tog bara 0,5 dl kokosolja och resten äpplemos. Funkade jätte bra!

undervarttak 15 september, 2014 11:04 - Svara

Låter underbart Lina! Äppelkakan är fantastiskt god och härligt när man kan anpassa med egna idéer!

Magnus & Jenny

Sara 22 september, 2014 21:58 - Svara

Tackar för en härlig hemsida med underbara recept. Kan man byta ut björksocker mot något annat?

undervarttak 23 september, 2014 15:15 - Svara

Hej Sara

Tack för dina fina ord om vår sida!

Misstänker att du menar Kokossocker, och ja man kan byta ut det mot t.ex. Honung (och man kan självklart utesluta det helt om man önskar).

Magnus & Jenny

Boel Winblad 29 augusti, 2015 15:36 - Svara

Är det vanlig extra creamy kokosmjölk som ni använder att vispa till kakan? Jag försökte vispa men det hände ingenting.

Marie 16 oktober, 2015 08:54 - Svara

Kan man byta ut honungen mot kokossocker? Gillar inte honung nämligen. Bakade konostopparna häromdagen och tyckte att honungssmaken tog över för mycket för min smak. Undrar därför om honungen kan ersättas med annat för att undvika honungssmaken.

undervarttak 20 oktober, 2015 19:22 - Svara

Hej Marie

Vi har inte provat detta själva men det fungerar säkert toppenfint.
Magnus & Jenny

Jennifer 16 oktober, 2015 20:32 - Svara

Tack för receptet, måste absolut testas i helgen! Och tack för tipset på hur man vispar kokosgrädde! Har också undrat hur det ska gå till…

undervarttak 20 oktober, 2015 19:21 - Svara

Hej Jennifer

Tack vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Veronica 28 september, 2016 06:17 - Svara

Kakan ser supergod ut

undervarttak 29 september, 2016 14:35 - Svara

Tack snälla Veronica!

Magnus & Jenny

Veronica 28 september, 2016 06:18 - Svara

Kakan ser supergod ut, skriv gärna ut storleken på formen då den bidrar till bra bakresultat

undervarttak 29 september, 2016 14:38 - Svara

Tack för tips Veronica, det ska vi göra.

Magnus & Jenny

isabell 29 september, 2016 13:48 - Svara

Vart i ugnen ska den stå? Hade nog min för högt upp, suck..

undervarttak 29 september, 2016 14:41 - Svara

Hej Isabell

Mitt i ugnen brukar bli fint.

Magnus & Jenny

Hanna 28 oktober, 2016 10:02 - Svara

Hej! Går denna kakan bra att frysa? :)

undervarttak 31 oktober, 2016 18:31 - Svara

Hej Hanna

Ja den går bra att frysa.

Magnus & Jenny

Hanna 3 november, 2016 06:54 - Svara

Hej! Kan denna kakan frysas eller hur blir den då? :) /Hanna

undervarttak 3 november, 2016 15:47 - Svara

Hej Hanna

Det går att frysa kakan men den smakar bäst färsk.

Magnus & Jenny