Mjuk banankaka

Ingredienser

Mjuk banankaka

Receptet är för 1 kaka

6 st   
2 msk   
(alt. 2 msk   
60 ml   
120 ml   
2 tsk   
1 tsk   
2 st   
Att ströa formen med   
1 nypa   

Lite smält kokosolja och riven kokos till formen.

Det går bra att byta ut kokossockret mot honung.

Husgeråd

Mjuk banankaka

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker (alt. honung) vitt och pösigt i en stor bunke
  • Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Pensla formen med lite smält kokosolja och ströa med lite riven kokos
  • Häll i smeten i formen
  • Grädda i ugnen i 30-40 minuter, tiden beror på vilken form du använder. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar

 
Njut av Mjuk banankaka.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika kaffe baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]