Paleoskafferiet

Nötbröd

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Nötbröd

Receptet är för 1 bröd

100 gram mandlar
100 gram hasselnötter
100 gram valnötter
100 gram skalat sesamfö
150 gram solroskärnor
150 gram pumpakärnor
6 st ägg
1 dl olivolja
Några nypor himalayasalt/havssalt

Vi använde en brödform med måtten 29*10*7 cm.

Nötbröd

Nötbröd

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Mät upp alla nötter och fröer och blanda samman i en bunke
  • Vispa samman ägg, olivolja och några nypor havssalt i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över nötter och frön
  • Rör ihop till en smet
  • Klä en avlång brödform med bakplåtspapper
  • Klicka ner smeten i formen och jämna till
  • Grädda brödet i 1 timme
  • Vänd upp brödet och låt svalna på galler

Nötbröd1

Nötbröd2

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept glutenfri glutenfritt baka bröd
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Christina 25 juni, 2014 21:30 - Svara

Hej på er och en sån läcker hemsida ni skaffat er, lycka till med den! Kollar den varje dag och lagar mycket från Paleoskafferiet.
Idag såg jag ett nötbröd jag gärna vill testa med det var inte komplett ,, jag saknade bl a formstorkek, ugnstemp och hur länge den ska stå inne

undervarttak 25 juni, 2014 22:02 - Svara

Hej Christina

Tack för dina fina ord om vår blogg och vad roligt att du är inne ofta och lagar våra recept.

Vi har nu lagt till formens storlek (i det gröna fältet under alla ingredienser), temperatur och tid står i punktlistan.

Lycka till
Magnus & Jenny

Anna 13 juli, 2014 10:59 - Svara

Hej!

Hur länge håller sig brödet och går det att frysa?

undervarttak 13 juli, 2014 17:17 - Svara

Hej Anna

Det håller sig inte så länge i skafferiet, kanske några dagar – men frys gärna ner det färdigskivat så tar du bara upp de antal skivor du behöver.

Magnus & Jenny

anneli 10 december, 2014 09:05 - Svara

Nötter med skal?

undervarttak 12 december, 2014 14:48 - Svara

Hej Anneli

Nötterna behöver inte skållas, behåll skalet/skinnet på nötterna (alltså inte det hårda som behöver knäckas för att komma åt nöten…).

Magnus & Jenny

Mikael 6 februari, 2015 17:51 - Svara

Hej!

Tack för fina recept. Kanske självklart för andra, men jag undrar hur mycket är några nypor salt? 1 Tsk typ?

Micke

undervarttak 7 februari, 2015 11:19 - Svara

Hej Mikael

Nej då, inte helt självklart. Kanske en halv tsk.

Magnus & Jenny

Daniella 19 mars, 2015 19:03 - Svara

Hej när man klickar på att skriva ut receptet så skrivs alla kommentarer ut men inte själva receptet! det borde vara tvärt om.

undervarttak 24 mars, 2015 16:27 - Svara

Hej Daniella

Nej så borde det inte vara, vad konstigt. När vi försöker blir det bra… Hoppas att det var något tillfälligt.

Magnus & Jenny

Eva 9 april, 2015 15:07 - Svara

Så gott bröd! Idag är det tredje gången jag bakar det. Första gången tog jag olivolja med citron, andra bara olivolja. Idag har jag provat med rapsolja för jag tycker att det blir för stark smak av den olivolja jag har använt. Vilken rekommenderar ni?

undervarttak 20 april, 2015 15:13 - Svara

Hej Eva

Roligt att du bakat Nötbrödet flera gånger. Vi rekommenderar en vanligt olivolja.

Magnus & Jenny

Mia 17 april, 2015 08:26 - Svara

Är det bästa att blötlägga fröer och nötter även till bakning? för att kunna ta upp protein och mineraler i från brödet med tanke på fytinsyran.
Nyfiken på svar
Mia

undervarttak 20 april, 2015 15:00 - Svara

Hej Mia

Vi anser att man bör blötlägga alla nötter och fröer.

Magnus & Jenny

Ann-Britt Höghlöf 5 september, 2015 10:15 - Svara

Hej, jag undrar bara om man måste torka fröerna efter blötläggningen om jag ska baka ett nötbröd ?
Tack!

undervarttak 6 september, 2015 09:44 - Svara

Hej Ann-Britt

Man kan baka direkt, MEN brödet behöver sannolikt längre tid i ugnen då.

Magnus & Jenny

Ann 21 januari, 2016 22:43 - Svara

Kan man baka bröd utan frön? :) Får man det att hålla ihop då tro? Jag tål inte psyllium och chiafrön som är bra på ihophållning nämligen.

undervarttak 30 januari, 2016 19:35 - Svara

Hej Ann

Alltid tråkigt när man har någon form av allergi. Ägg är bildningsmedel så det är ok utan frön.

Magnus & Jenny

Rebecca 14 april, 2016 21:26 - Svara

Hur många skivor blir det ungefär?

undervarttak 15 april, 2016 10:53 - Svara

Hej Rebecca

Det beror ju helt på tjockleken man skär, vi tycker att man bör hålla skivorna tunna och det blir en hel del skivor av detta brödet. Har aldrig tänkt på att räkna så kan tyvärr inte ge någon siffra.

Magnus & Jenny

Petra 21 april, 2016 15:03 - Svara

Hej!

Undrar om ni har så man kan se näringsvärdet på era måltider? tänker just nu på detta bröd som verkar supergott!
Eller vet ni någon sida där man enkelt kan räkna ut detta?

/Petra

Sveinung 18 juli, 2016 13:09 - Svara

Jättegott bröd, jag har redan bakat det två gånger. Andra baket körde jag mandlar, hasselnötter och valnötter i matberedaren ett ögonblick så dom blev lite grovkrossade, det funkade mycket bra. Jag undrar på en sak: Hur finner jag ut hur mycket kolhydrater brödet innehåller, t ex pr 100 gram? Tycker det vore fint om ni kunde ha med det i recepterna!