Paleoskafferiet

Oxsvanssoppa

undervarttak , ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Oxsvanssoppa

För 4 personer

oxsvanssoppa 2

Oxsvanssoppa

Älskar du som vi både härligt mustiga långkok och ljuvliga soppor, då är denna Oxsvanssoppa något för dig!

Så här gör du

  • Krydda Oxsvansen rikligt med havssalt och svartpeppar
  • Bryn oxsvansen tills den får fin färg i t.ex. lite ghee i en stekgryta
  • Skala och dela lök, morot, palsternacka och sötpotatisen i mindre bitar
  • Häll ner och låt fräsa med några minuter med oxsvansen
  • Pressa ner vitlöken
  • Lägg även ner rosmarin, timjan, persilja, ingefära, chili, tomatpuré och den nypressade citronsaften
  • Rör om och bryn samman någon minut

 Vid tillagning i Crock Pot

  • Häll över allt i din Crock Pot
  • Fyll på med vattnet och rör om
  • Låt koka på low i 8 timmar, tills köttet släpper fint från benen
  • Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan
  • Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar
  • Låt koka upp kort och servera

Vid tillagning i stekgryta

  • Fyll på med vattnen och rör om
  • Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar tills köttet släpper fint från benen
  • Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan
  • Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar
  • Låt koka upp kort och servera

Vid servering strö lite extra av de färska örterna över soppan.
 
Här i vår receptbank Paleoskafferiet hittar många fler spännande recept på Soppa. Gör ett besök och låt dig inspireras.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleorecept Paleo sopprecept långkok slökokare oxsvans
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore