Oxsvanssoppa

Ingredienser

Oxsvanssoppa

För 4 personer

1 kg   
1 st   
1 st   
1 st   
1 st   
3 st   
1 msk   
1 msk   
1 msk   
1 msk   
1 tsk   
3 msk   
1 msk   
1 l   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i.

Husgeråd

Oxsvanssoppa

Älskar du som vi både härligt mustiga långkok och ljuvliga soppor, då är denna Oxsvanssoppa något för dig!

Så här gör du

  • Krydda Oxsvansen rikligt med havssalt och svartpeppar
  • Bryn oxsvansen tills den får fin färg i t.ex. lite ghee i en stekgryta
  • Skala och dela lök, morot, palsternacka och sötpotatisen i mindre bitar
  • Häll ner och låt fräsa med några minuter med oxsvansen
  • Pressa ner vitlöken
  • Lägg även ner rosmarin, timjan, persilja, ingefära, chili, tomatpuré och den nypressade citronsaften
  • Rör om och bryn samman någon minut

 Vid tillagning i Crock Pot

  • Häll över allt i din Crock Pot

Köp Crock Pot

  • Fyll på med vattnet och rör om
  • Låt koka på low i 8 timmar, tills köttet släpper fint från benen
  • Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan
  • Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar
  • Låt koka upp kort och servera

Vid tillagning i stekgryta

  • Fyll på med vattnen och rör om
  • Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar tills köttet släpper fint från benen
  • Ta upp köttet och avlägsna från benet och lägg sedan tillbaka det i grytan
  • Smaka av, om det behövs, med havssalt och svartpeppar
  • Låt koka upp kort och servera

Vid servering strö lite extra av de färska örterna över soppan.

Här i vår receptbank Paleoskafferiet hittar många fler spännande recept på Soppa. Gör ett besök och låt dig inspireras.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Signaturbild på Jenny & Magnus

paleorecept Paleo sopprecept långkok slökokare oxsvans