Paleoskafferiet

Paleo müsli

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Paleo müsli

För 1 burk

2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
2 dl grovhackad mandel
2 dl grovhackade paranötter
2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl riven kokos
1 dl gojibär
1 dl russin
0,5 dl sesamfrön
1 tsk äkta vaniljpulver
1 klick kokosolja

Prova gärna med att variera müslin, ta t.ex. och smaksätt med 2 tsk kanel och 2 tsk nystött kardemumma!

Paleo müsli

Paleo müsli

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda solrosfrön, pumpakärnor, mandel, paranötter, hasselnötter, kokos och sesamfrön i en stor bunke
  • Strö över vaniljpulvret eller det du valt att smaksätta müslin med
  • Klicka i kokosolja och ”krama” ihop allt tillsammans så att det blandas
  • Häll müslin på en djup ugnsplåt och fördela till ett jämnt lager
  • Rosta i ugnen i 15-20 minuter tills nötterna blivit lite gyllenbruna, rör lite i müslin efter halva tiden
  • Ta ut och låt svalna
  • När müslin svalnat blandar du ner gojibär och russin
  • Häll upp i en fin burk och servera till din frukost eller mellanmål

 
Ät och Njut!
 
Blanda ner de nötter, frön, bär och frukter som du gillar. Smaksätt efter ditt tycke och få din alldeles egna variant av vår Paleo müsli!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleomusli paleomüsli musli recept Paleorecept sverige
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Yvonne 15 juli, 2014 10:53 - Svara

Hur länge ska muslin vara i ugnen?

Yvonne 15 juli, 2014 10:54 - Svara

Nu såg jag plötsligt tiden :)

Anna 15 augusti, 2014 12:49 - Svara

Hej!
Jag älskar er musli och äter endast denna till frukost nu (tillsammans med turkisk yoghurt)!
Ger även bort muslin i en fin burk tilsammans med receptet istället för någon annan”gåbortpresent” ;)
Nu har jag fått frågor om hur många kcal den kan tänkas innehålla!! Misstänker att ni inte räknar sådant men undrar om ni kan ge mig en siffra mellan tumme och pekfinger(kcal/dl)???
MVH
AnnaLG

undervarttak 16 augusti, 2014 10:40 - Svara

Hej Anna

Vad roligt att höra, och javisst är det en underbart fin ”gåbortpresent”!

Du har helt rätt, vi räknar inte kalorier. Det finns dock en väldigt bra sida som heter matkalkyl.se där man kan skriva in olika livsmedel och man får då väldigt utförlig information! Testa gärna detta med de olika ingredienserna och räkna samtidigt.

Hälsningar

Magnus & Jenny

Katarina 23 augusti, 2014 08:54 - Svara

Hej
Jag har följt er sida läänge nu :) Ni är verkligen supergrymma.
Jag noterar att det i receptet på nya sidan står sesamfrön, inte linfrön?
Fungerar det lika bra?
Hälsningar
Katarina

undervarttak 26 augusti, 2014 07:29 - Svara

Hej Katarina

Vad roligt att du följer oss, tack!

Ja vi har bytt till sesamfrön och det fungerar lika bra.

Magnus & Jenny

Maria 10 september, 2014 09:35 - Svara

Hej!

Hur många kalorier skulle ni säga att en portion müsli innehåller? Älskar denna müsli!!! :)

undervarttak 10 september, 2014 20:38 - Svara

Hej Maria

Vi räknar aldrig kalorier eller liknande så kan tyvärr inte svara på detta. Men det finns en sida som heter http://matkalkyl.se/ och där kan man söka på olika råvaror och få detaljerade svar om näringsämnen och liknande för respektive råvara – så vill du räkna lite är det bara att skriva in de ingående ingredienserna.

Hälsningar
Magnus & Jenny

gunnar 18 oktober, 2014 11:25 - Svara

Har gjort er muesli. Den är jättegodmenlite jobbig för jag blötlade alla nötter och frön för sig. Bör man göra det?

Gissell 4 januari, 2015 12:47 - Svara

Hej fina ni!
Tack för all eran dedikation, inspiration och tid!!!

Har börjat hänga här en hel del nu <3
Just nu på väg o handla massa nötter (bland annat ;))
Men jag tänkte lite på gradantalet på müslin….
Vad jag har förstått så får man inte köra på så hög värme på nötter (eller lax t ex) eftersom man då förstör alla dessa bra fetter.
Vad säger/tycker ni?

Tack än en gång!!!

Ingrid 4 januari, 2015 22:57 - Svara

Hej.
Jag har precis hittat till er sida och den är enkel, tydlig och inspirerande!
Vad rekommenderar ni äta ihop med müslin?

undervarttak 5 januari, 2015 15:27 - Svara

Hej Ingrid

Tack för dina fina ord och vad roligt att du hittat hit.

Vi använder muslin till mycket. Toppa gröten, avokadoyoghurten, hallonsorbet, som snacks eller med kokosmjölk. Bara fantasin som sätter gränserna.

Magnus & Jenny

Erika 7 januari, 2015 10:30 - Svara

Hej :)
Jag gjorde müslin och den blev jättebra! Hade i torkade blåbär också samt smaksatte med lite kanel och honung – mums!
Men frågan är vad jag kan ha till den? Vanliga fall så tänker jag ju fil eller yoghurt men vad finns det för Paleo-alternativ? Tack på förhand!

undervarttak 9 januari, 2015 10:56 - Svara

Hej Erika

Vad roligt att du tycker om vår Müsli! Tack.

Man kan ha den till mycket:
Med kokosmjölk
På Paleokokosgröten
På Avokadpyoghyrt
Som ”snacks”
Underbar till en Paleoglass

Bara fantasin som sätter gränser!

Magnus & Jenny

sofia 26 januari, 2015 19:32 - Svara

Jag va lite för ivrig, hade in gojibär och russin i ugnen. Kan ju säga att russinen såg väldigt roliga ut när de svällde

undervarttak 29 januari, 2015 13:01 - Svara

Men gott hoppas vi att det blev Sofia :)

Magnus & Jenny

mari 1 februari, 2015 12:06 - Svara

Detta blir dagens projekt :)

undervarttak 1 februari, 2015 18:20 - Svara

Hej Mari

Härligt, det är så gott!

Magnus & Jenny

Karin 4 februari, 2015 00:42 - Svara

Hejsan!
Jag har idag hittat till er fina och inspirerande sida.

undervarttak 4 februari, 2015 15:51 - Svara

Hej Karin

Välkommen in Under vårt tak. Vad roligt att du tycker om vår sida!

Magnus & Jenny

martin 8 februari, 2015 18:29 - Svara

Hej hej!
Får man fråga varför man rostar det?
Tycker det är godare ”obehandlat”.
Tappar jag något om jag inte rostar det?

undervarttak 12 februari, 2015 09:51 - Svara

Hej Martin

Det är precis som du säger en smaksak, inga konstigheter. Dock så ska man alltid blötlägga alla nötter och fröer för att tillgodose sig mesta möjliga näring.

Magnus & Jenny

Monica 22 april, 2015 14:31 - Svara

Hej !

Om man vill blötlägga nötterna och fröna innan, måste man torka dem innan rostning ? Kanske blir blött och kladdigt annars ?
Med vänlig hälsning
Monica Susi

undervarttak 23 april, 2015 15:26 - Svara

Hej Monica

Nej det måste man inte, men det kommer ta betydligt längre tid i ugnen om de är blöta.

Magnus & Jenny

Ann-Louise 25 april, 2015 09:24 - Svara

Hej Magnus & Jenny!

Jag blir lite fundersam om man ska blötlägga nötterna och fröerna innan man gör muslin?
För det står inte i receptet!

Med vänliga hälsningar/Ann-Louise

undervarttak 28 april, 2015 09:26 - Svara

Hej Ann-Louise

Vi anser at man ska blötlägga nötter och fröer innan man äter dem.

Magnus & Jenny

Ann-Louise 25 april, 2015 09:37 - Svara

Hej igen!

Tror jag läst att alla era recept är laktos och glutenfria!
Vill bara försäkra mig om det?

Med vänliga hälsningar/Ann-Louise

undervarttak 28 april, 2015 09:27 - Svara

Hej Ann-Louise

Vi äter enligt Paleo och då tar man bort Spannmål (gluten), Mejerivaror (laktos), Baljväxter, hårt processad mat och så mycket kemiska tillsatser som möjligt.

Magnus & Jenny

Jenni 2 maj, 2015 14:46 - Svara

Hej! Hur länge bör man blötlägga paranötterna? Har gjort denna müsli förut och den är så god! Men jag kommer inte ihåg hur jag gjorde med paranötterna sist och dom står inte med i eran blötläggnings guide.
Mvh/ Jenni

undervarttak 6 maj, 2015 18:01 - Svara

Hej Jenni

Vi är osäkra på tid för Paranötter, men låt dem ligga ungefär samma tid som mandlarna.

Magnus & Jenny

Linnea 6 juni, 2015 19:06 - Svara

Hej då man ska undvika mejeriprodukter vad kan man då ha ist till denna müsli? Ska pröva göra den imorgon kväll då jag startar min paleo livsstil på måndag :)

undervarttak 11 juni, 2015 14:09 - Svara

Hej Linnea

Paleomüsli är jättegott och man kan äta den som den är eller bara ha på kokosmjölk. Vi har den gärna som topping på Avokado- och bananyoghurt, på vår Paleokokosgröt eller på vår egen glass – underbart gott!

Magnus & Jenny

Robin 1 januari, 2016 22:06 - Svara

Hej!

Gör nu denna müsli då jag planerar tänka över min kost och har just nu allt på torkning i ugn. Men det tar ju en evighet och fasansfull tid, det får nog stå över natten. Det kan inte vara miljövänligt och skonsamt för elräkningen med ugnen på så länge? Så min fråga är om jag skulle ”blanda ihop muslin” och skicka in på rostning direkt efter blötläggning, skulle det funka då eller skulle rostningen pga blöta nötter ta lika lång tid som en ~10h torkning?

Tack på förhand för hjälp och svar!

undervarttak 3 januari, 2016 14:04 - Svara

Hej Robin

Att torka nötter tar tid, finns tyvärr ingen genväg där. Vi använder en torkugn men det är ju en investering som måste till i så fall…

Magnus & Jenny

Linda 2 februari, 2016 14:26 - Svara

Låter gott! Behövs inte nötter och frön blötläggas här? Hur viktigt är det egentligen?

undervarttak 2 februari, 2016 14:30 - Svara

Hej Linda

Vi anser att man bör blötlägga nötter och fröer innan man äter dem.

Magnus & Jenny

Erik 13 augusti, 2016 09:02 - Svara

”Jag och min sambo har gjort den här massor av gånger och det blir lika bra varje gång. Vi brukar även utöka med lite linfrön och valnötter om det råkar finnas hemma. Tack för ett bra recept!

undervarttak 21 september, 2016 12:47 - Svara

Tack snälla Erik, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Marika 30 november, 2016 23:25 - Svara

Vad kan man ha till müslin?

undervarttak 1 december, 2016 16:29 - Svara

Hej Marika

Man kan hälla kokos- eller mandelmjölk på. Strö den över t.ex. Banan- och avokadoyoghurt eller över Paleoglass. Man kan också äta den precis som den är, som snacks :)

Hoppas att detta är lite tips för dig.

Magnus & Jenny