Ingredienser

Kanelbullar

För c:a 20 kanelbullar

Bulldegen
6 st ägg
3 msk kokossocker
0,5 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosolja
2 tsk nystött kardemumma
2 tsk bakpulver
4 msk psyllium

OBS! Psyllium och fiberhusk är samma sak (malda/pulvriserade frön).

Fyllning
Efter tycke & smak kokosolja
Efter tycke & smak kanel
Efter tycke & smak kokossocker

Bred och strö ut önskad mängd som fyllning.

Pensling/topping
1 st ägg

Eventuellt lite Mandelflan som topping/dekoration.

Kanelbullar

Paleoskafferiets Kanelbullar

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
  • Vispa samman till en deg
  • Låt svälla i 5 minuter
  • Klicka ut degen på ett bakplåtspapper
  • Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspappren
  • När du kavlat klart drar du försiktigt bort de övre bakplåtspappret
  • Bred på kokosolja och strö sedan över kanel och lite kokossocker
  • Rulla degen till en rulle
  • Skär i ca 2 cm breda bullar
  • Lägg i bullformar på en plåt
  • Vispa ägget och pensla bullarna
  • Dekorera eventuellt med mandelflan
  • Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg

Paleoskafferiets Kanelbullar 1

Paleoskafferiets Kanelbullar 2

Njut av nygräddat och härligt goda Paleoskafferiets Kanelbullar.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kanelbulle bulle bullar Paleo paleorecept recept kanelbullensdag baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore

Monica 4 oktober, 2014 15:43 - Svara

Håll koll på tiden för mina bullar blev brända i botten. De blev lite torra men de kanske var för att de bara skulle vara i ugnen ca 15min.

undervarttak 5 oktober, 2014 09:14 - Svara

Hej Monica

Ja alla ugnar är lite olika så man får alltid ha koll, speciellt mot slutet.

Magnus & Jenny

ellen 4 oktober, 2014 18:55 - Svara

Hej på er! Idag bakade jag dessa kanelbullar och gud så gott det blev! Jag kommer definitivt gör det igen och varför inte ha en annan fyllning, för jag kanske inte kan hålla mig ett år till nästa gång. :) Skickar med lite länk-kärlek som jag verkligen tycker att ni förtjänar: http://ellfi.blogg.se/2014/october/paleo-kanelbullar.html
TACK för all inspiration och ta hand om er!

undervarttak 5 oktober, 2014 09:17 - Svara

Tack fina Ellen, vilka vackra bilder och vilket härligt inlägg! Man kan helt klar ha olika typer av fyllning, spännande!

Magnus & Jenny

B 5 oktober, 2014 01:18 - Svara

Kan man använda färdigmalen kardemumma istället för nystött?

undervarttak 5 oktober, 2014 09:18 - Svara

Hej

Ja det går bra, vi tycker dock att det blir lite mer smak av nystött kardemumma och så gillar vi texturen.

Magnus & Jenny

B 9 oktober, 2014 21:31 - Svara

Hej! Gjorde dessa ikväll och de blev verkligen jättegoda och framförallt saftiga, något som jag aldrig lyckades med med vanliga kanelbullar! Jag fick dock problem med smeten som inte riktigt blev någon deg men jag tillsatte bara mer kokosmjöl pö om pö tills det kändes som en deg. Jag fegade även lite med kokossockret vilket gjorde att bullarna inte blev så söta som jag ville men det löste jag bara med att ringla över lite honung när de var ute ur ugnen. Tack för ett superbra recept!!

undervarttak 10 oktober, 2014 09:51 - Svara

Hej

Vad roligt att det blev bra. Härligt att du gillade dem!

Magnus & Jenny

Lina 12 oktober, 2014 16:19 - Svara

Jag försökte mig på dessa idag. Hade inget kokossocker utan tog dadelsirap istället och visst funkar det med psylliumfröskal? Jag fick inte till nån deg, provade inte att tillsätta mer eftersom jag inte visste hur den skulle vara. Blev bara kletigt och gick inte alls att rulla. Förhoppningsvis smakar de gott ändå. Det är fördelen med paleo, det kan bli ”misslyckat” men ändå smaka gott. :)

undervarttak 13 oktober, 2014 18:50 - Svara

Hej Lina

Sant, så sant. Även misslyckanden kan bli bra :)

Går utmärkt att byta kokossocker mot dadelsirap, men Psylliumfröskal är inte så bra… ska vara malda/pulvriserade skal (Psylliumhusk eller Fiberhusk).

Magnus & Jenny

Tine 14 januari, 2015 16:19 - Svara

Mina blev int alls så här fina =oD
Men men… kanske hade för mkt vätska i degen tänkt jag för den blev väldigt kladdig. Gör om gör rätt!
Kul att pröva iaf! =o)

Jennifer 25 februari, 2015 17:50 - Svara

Hej! Testar detta recept nu men jag undrar om de finns näringsdeklaration? Alltså kcal per bulle typ :)

undervarttak 1 mars, 2015 16:20 - Svara

Hej Jennifer

Om man är nyfiken på detta så finns det en väldigt bra sida som erbjuder just den tjänsten, självklart helt gratis. Kopiera det receptet som du önskar information om och klistra in det i ”den tomma rutan” på http://www.kostbevakningen.se/ så kommer du få all möjlig information presenterad för dig! Toppenbra och väldigt lätt!

Magnus & Jenny

Sofia Aspler 6 mars, 2015 18:24 - Svara

Nu är de ju fredag och då måste jag pröva dessa kanelbullar :) men oj inte lätt att få ihop till en deg! Gick absolut inte att få ihop till en rulle fast jag följde receptet till punkt och pricka! Men jag snodde ändå ihop de och rulla de till små kanel bollar med mandel på! De var inte så mkt mjöl i? Och inget mandelmjöl stod de! De stämmer! Hoppas de är goda! Trevlig paleo helg!:)

undervarttak 9 mars, 2015 16:20 - Svara

Hej Sofia

Kanelbullarna är toppengoda!

Vad tråkigt att det inte gick riktigt bra för dig men hoppas att de blev goda. Det vanligaste felet när det blir för löst är att man inte använt sig av HUSK utan av hela psylliumfrön – det måste vara malda/pulvriserade fröskal.

Det är riktigt, inget mandelmjöl – tanken är att även nötallergiker ska kunna njuta av dessa :)

Magnus & Jenny

Kerstin Bogren 15 mars, 2015 09:40 - Svara

Ja har dom i ugnen nu det här ska bli spännande .. Jag längtar så efer bullar att ha till kaffe… Åter kommer om smaken blev bra.. Tack för alla trevliga recept ni delar ..

Therese 21 maj, 2015 21:57 - Svara

Hej!
Dom här bullarna låter verkligen så goda!
Har en fråga till detta recept, och många andra av era recept.
Min dotter är allergisk mot ganska mycket.
Äter i nuläget inte gluten, majs, ris, baljväxter, och sojaprotein. Och är konstaterat allergisk mot mjölkprotein och ägg. Bortsett från äggen så känns ju paleo klockrent för henne (och mej!).
Frågan alltså; kan man, i ett sådant här ”bakrecept” använda No Egg istället? Inget stort fan av denna produkt egentligen, men det hade ökat på hennes valfrihet lite. :)
Tack för en jättefin sida, och massa härlig inspiration!

undervarttak 4 juni, 2015 08:53 - Svara

Hej Therese

Ja bortsett från äggen så är det inget av det du räknar upp som ingår i en Paleo kost. Det går sannolikt att använda ”No Egg”, men det är inte Paleo – förstår att det inte är det du frågar om men vill gärna skriva ut det.

Vet att man i vissa bakrecept kan byta ut ett ägg mot: 1 msk chiamjöl + 3 msk hett vatten. Låt stå i cirka 10 min till tjockt. MEN vi har inte provat detta för Kanelbullarna…

Stort lycka till
Magnus & Jenny

Sanna 25 maj, 2015 13:07 - Svara

Hej
Har bakat dessa goda kanelbullar första gången några år sedan och då lyckades de jätte bra. Nu har jag återupptagit bakande i vardagen och då jag bakade så blev smeten alldeles för lös. Det gick inte att kavla ut den. Använde Risentas psylliumpulver som verkade lite annorlunda än t.ex Finax pulver. Kan det bero på psylliumpulvret? Smaken var det inget fel på, fixade muffinsar av smeten istället.

undervarttak 4 juni, 2015 08:56 - Svara

Hej Sanna

Vad tråkigt att det inte blev riktigt bra.

Alltid svårt för oss att svara på vad som kan gått fel men precis som du skriver så använder vi också Finax Psylliumhusk – kan vara det…

Magnus & Jenny

Daniel 22 augusti, 2015 10:40 - Svara

Hej!
Kul med alternativ till recept. Jag fick också en alldeles för lös smet trots att jag tillsatte 2 dl kokosmjöl. Jag använde 6 normal stora ägg och resten enligt uppskriften. (Använde också rätt psyllium).

Någon som har tips?

Tack för en väldigt bra sida!

undervarttak 6 september, 2015 10:09 - Svara

Hej Daniel

Vad roligt att du tycker om vår sida – Tack!

Det är väldigt svårt att svara på vad som kan ha gått tokigt. När man bakar enligt Paleo så blir det inte samma som ”vanligt”, konsistensen blir annorlunda och oftast just lösare (nu vet vi inte hur lös deg du har, men det är relativt löst). Bara att testa igen :)

Magnus & Jenny

Janine 5 september, 2015 14:49 - Svara

Hej,

Har väldigt svårt för kokos, mjölk och olja funkar då det inte smakar stark kokos. Ser att mycket kokosmjöl använd i många recept. Vad kan jag använda istället?

undervarttak 6 september, 2015 09:43 - Svara

Hej Janine

Det är alltid jobbigt när man har svårt för vissa smaker. Vi tycker att kokossmaken försvinner när den ingår i grytor, soppor, gratänger och liknande, man kan även ”maskera” den genom at pressa i citron.

Vissa recept fungerar säkert att ersätta kokosmjölk med mandelmjölk.

Magnus & Jenny

Julia 14 november, 2015 11:14 - Svara

Hej!

Bakade era kanelbullar och lyckades nästan! Fick ihop några fina och desto fler mindre fina. Men goda är de i alla fall! Blev en bulle till kaffet efter frukost :D Ska prova igen :)
Tack för fina recept!

undervarttak 24 november, 2015 17:36 - Svara

Hej Julia

Roligt att det blev några fina i alla fall :) det viktiga är ju att det blir gott!

Magnus & Jenny

Zofie 9 december, 2015 05:24 - Svara

Hej!
Som så många andra har jag också svårt för kokossmaken. Känns den i de färdiga bullarna?
Vill också tacka för alla härliga recept ni delar med er, ni är verkligen en inspirationskälla :-)

undervarttak 10 december, 2015 12:24 - Svara

Hej Zofie

Vi tycker inte att kokossmaken är framträdande.

Tack snälla för dina fina ord!

Magnus & Jenny

Madelene 31 maj, 2016 06:35 - Svara

Hej,
Tack för alla fantastiska recept ni delar med er av! Jag har bara en liten fundering… Alla recept som äpplelängden och dessa bullar där man ska vispa ihop ägg och kokossocker. Ska man vispa det så där jättepösigt som när man bakar en vanlig sockerkaka? För det gör jag och jag får aldrig någonsin en fast deg, hur mycket jag än låter det stå och svälla efteråt. Men rackarns gott blir det ändå :)

undervarttak 7 juni, 2016 18:09 - Svara

Hej Madelene

Ja man ska vispa ihop ägg och kokossocker som till en vanlig ”sockerkaka”, MEN det blir ingen fast deg – den blir lösare än vanligt.

Kul att du tycker om dem :)

Magnus & Jenny

Johanna 19 juli, 2016 21:25 - Svara

Hej. Tänkte testa dessa någon dag ☺️ Någon som vet ungefär hur lång tid det tar att göra de?

undervarttak 2 augusti, 2016 13:33 - Svara

Hej Johanna

Skulle tro att det tar ungefär 45 minuter.

Magnus & Jenny

Alexandra 3 oktober, 2016 21:22 - Svara

Hej!

Undrar vad ni använder för kokosmjöl till dessa? Tack för ett toppen recept!

Kram

undervarttak 4 oktober, 2016 09:18 - Svara

Hej Alexandra

Tack! Vi använder ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack till våra recept.

Magnus & Jenny

Anna 6 april, 2017 14:11 - Svara

Var lite kletiga att göra, men helt fantastiskt goda!
Ska testa att göra med egen mandelmassafyllning nästa gång!
Tack för alla fantastiska recept ni delar med er!
Kram

undervarttak 11 maj, 2017 09:02 - Svara

Hej Anna

Så bra att de blev goda även om degen var lite kletig. Ja det blir väldigt härligt med egen mandelmassa!

Tack snälla för dina fina ord, det värmer.

Magnus & Jenny

Yvonne 3 oktober, 2017 17:55 - Svara

Hej!
Undrar om ni har en omvandlings tabell över kokosolja? Ibland står det deciliter ibland msk…hur många msk måste jag ta för att få 1dl olja? Tycker det är en aning jobbig att ni blandar måtten. Eftersom kokosolja är i fast form när man köper den vore jag tacksam om ni kunde ange båda måtten för att underlätta.
Tack på förhand

undervarttak 5 oktober, 2017 09:43 - Svara

Hej Yvonne

Tack för ditt meddelande.

En msk motsvarar 15 milliliter och en deciliter motsvarar 100 milliliter. Fast och flytande kokosolja motsvarar ungefär varandra och om det skulle skilja något lite i din uppmätning så påverkar det inte receptet i stort.

Magnus & Jenny

Yvonne M 5 oktober, 2017 15:15 - Svara

Jag prövade mig fram att 2 msk blev en deciliter…kanelbullarna blev iaf goda :)

undervarttak 8 oktober, 2017 12:47 - Svara

Hej Yvonne

Bra att bullarna blev goda!

Magnus & Jenny