Ingredienser

Pyttipanna Paleostyle

Receptet är för 4 personer

1 st röd lök
2 st sötpotatis
4 st palsternacka
4 st morot
12 st champinjoner
1 bukett broccoli
4 st färdigstekta karrékotletter
1 msk rotfruktskrydda (alt. favoritkryddor)
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Efter tycke & smak grovmalen svartpeppar
Efter tycke & smak persilja
Efter tycke & smak kokosolja

Man kan ta vilka rester man vill när det kommer till köttet.

Pyttipanna Paleostyle

Pyttipanna Paleostyle

Så här gör du
 

  • Skala och tärna rödlöken, sötpotatisen, palsternackorna och morötterna i önskad storlek
  • Dela champinjonerna och broccolin i mindre bitar
  • Råstek i t.ex. ghee i en stor panna med höga kanter eller i en stekgryta
  • Stek i ca 30 minuter tills ingredienserna börjar kännas mjuka
  • Dela och tärna karré kotletterna (eller vilka rester du kan tänkas ha) och vänd ner i pytten
  • Krydda med Rotfruktskryddan eller andra favoritkryddor
  • Smaka av med havssalt/ himalayasalt och Grovmalen svartpeppar
  • Låt steka ihop någon minut

Pyttipanna Paleostyle 1Pyttipanna Paleostyle 2

Nu är din  Pyttipanna klar. Dekorera med persilja och servera tillsammans med Pocherat ägg.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se