Rabarberpaj

Ingredienser

Rabarberpaj

För 4 personer

Fyllning

5-6 st   
0,5 dl   
2 tsk   
0,5 tsk   

Ghee eller kokosolja att steka i

Du kan även söta med honung, skivad banan, russin eller varför inte jordgubbar istället för kokossocker

Smuldeg

2 dl   
1 dl   
0,5 dl   
1-2 tsk   
2 msk   
1 st   

Husgeråd

  
  
Ev.   
  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg och mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken.

Rabarberpaj

Nästa gång du vill baka något gott till kaffet så låt dig förföras av denna underbara Rabarberpaj!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Skiva rabarberna i slantar
  • Smält en klick ghee eller kokosolja i en stekpanna
  • Häll i rabarberslantarna och låt steka tills rabarberna börjar mjukna
  • Strö över kokossocker, kanel och mald ingefära
  • Rör om och låt det bryna samman någon minut
  • Dra bort från spisen
  • Häll över rabarberna i en pajform eller låt de vara kvar i stekpannan (om du kan ha stekpannan i ugnen)
  • Mät upp de torra ingredienserna till pajdegen och häll i en bunke
  • Rör om så det blandar sig
  • Tillsätt kokosoljan och ägget
  • Rör ihop till en kladdig smuldeg
  • Fördela degen över rabarberna
  • Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills smuldegen börjar få färg
  • Nu är din Rabarberpaj klar att avnjutas

Servera din Rabarberpaj tillsammans med kokosgrädde, smaksatt med lite äkta vaniljpulver, kall kokosmjölk eller bara som den är.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak