Ingredienser

Raw Jordgubbstårta

Receptet är för 12 personer

Botten
20 st färska dadlar
2 dl riven kokos
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
2 msk raw kakao

Vi har valt att göra en nötfri botten men man kan givetvis byta ut kokosen mot t.ex. mandel, cashewnötter eller någon annan favorit nöt

Dekorera tårtan med färska jordgubbar innan servering

Vi använde en springform som var 23 cm i diameter

Raw jordgubbstårta 3

Raw Jordgubbstårta

Så här gör du

Botten:

  • Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
  • Mät upp kokos, solroskärnor och pumpakärnor och häll ner med dadlarna
  • Tillsätt raw kakao
  • Mixa till en kladdig deg
  • Förse botten på en springform med löstagbara kanter med bakplåtspapper
  • Tryck ut degen till ett jämt lager i botten på springformen
  • Ställ in formen i frysen

Raw jordgubbstårta 1

Fyllning:

  • Mät upp kokos och häll ner i en matberedare med knivblad
  • Mixa tills det blir Kokossmör. Se exakt hur det går till på vårt recept för Kokossmör, länk till receptet på kokossmör hittar du här
  • Tillsätt kokosoljan och mixa till en slät smet
  • Rensa och tillsätt jordgubbarna
  • Mixa ihop
  • Mät upp och häll ner kokosmjölk samt äkta vaniljpulver
  • Mixa tills det har blandat sig väl
  • Ta ut tårtbottnen ur frysen och häll fyllningen över bottnen
  • Banka formen lite försiktigt i bänkskivan så att fyllningen blir slät
  • Sätt folie över formen och placera på ett slät yta i frysen

Raw jordgubbstårta 2

Tårtan går utmärkt att göra flera dagar före det är dags att bjuda på den. Ta upp den ca två timmar innan den ska serveras så att den hinner tina. Dekorera tårtan med färska jordgubbar innan servering.
 
Om du gör den samma dag så låt en stå ca en timme i frysen innan du ska servera den så den hinner ”sätta” sig.

Raw jordgubbstårta 5

Njut av underbar Raw Jordgubbstårta till midsommar eller till något av alla sommarkalas!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus rå mejerifritt glutenfritt tårta Paleo rawfood
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

AC 15 juni, 2015 10:50 - Svara

Mmm. Ser veldig godt ut! Men kan man bruke noe annet enn dadler tror dere? Er allergisk mot all frukt med stein i. :(

undervarttak 22 juni, 2015 08:41 - Svara

Hej AC

Kanske kan det fungera med torkade fikon?

Magnus & Jenny

Sara 15 juni, 2015 21:31 - Svara

Ser jättegott ut! Är nyfiken på vilken kokosmjölk som användes? Santa Marias? Tacksam för svar! :)

undervarttak 22 juni, 2015 08:39 - Svara

Hej Sara

Tack! Vi använder alltid ”Santa Maria Extra Creamy Coconutmilk” på tetrapack.

Magnus & Jenny

Anna 24 juni, 2015 09:01 - Svara

Hej!
Ni skriver att man kan byta ut kokosen mot ex mandel, cashewnötter eller någon annan favorit nöt…innebär det att man kan använda mandelmjöl eller ska man använda mandelnötter och riva dom i lämpliga storlekar? Ska nötterna i så fall blötläggas innan för att få väck fytinsyran eller hur viktigt är det egentligen?

undervarttak 8 juli, 2015 20:44 - Svara

Hej Anna

Det avser hackade nötter. Ja vi anser att man alltid bör blötlägga nötter.

Magnus & Jenny

Marie 30 juni, 2015 22:10 - Svara

Hej! Tårtan ser verkligen supergod ut! Har en fråga…ser att det står RAW så jag antar att solrosfröna och pumpakärnorna inte är rostade, eller….?
Tack,
Marie

undervarttak 8 juli, 2015 20:42 - Svara

Hej Marie

Det stämmer, allt är RAW.

Magnus & Jenny

Martin Mikaelsson 4 juli, 2015 15:54 - Svara

Gjorde den i gårkväll bara för att jag och sambon hade lite överskott på jordgubbar. Måste säga att vi blev överraskad att den blev så god. Vi älskar kokos vi också så denna kommer vi göra fler gånger och kanske experimentera med receptet i framtiden.
Själv använder jag Kung Markattas ekologiska kokosmjölk. :-)

undervarttak 8 juli, 2015 20:46 - Svara

Vad roligt att höra Martin, tack!

Magnus & Jenny

Marie 10 juli, 2015 19:07 - Svara

Gjorde denna i midsommras och den blev supergod, ser nu att jag läste lite fel så jag bytte ut solros och pumpafröna mor mandel istället för stt byra ut kokosen och det blev kanon

undervarttak 13 juli, 2015 12:03 - Svara

Hej Marie

Vad roligt att du tycker om jordgubbstårtan! Ja man kan mixa och blanda lite av varje och det blir smarrigt :)

Magnus & jenny

Emmy 5 augusti, 2015 19:56 - Svara

Vad kul med recept utan mandel och nötter. För mig som är allergiker till just detta så är det alltid roligt med nya recept utan detta!!

Sophie 13 augusti, 2015 17:39 - Svara

Hej! Vilken fin och inspirerande sida! För mig med ätstörningar i botten är jag väldigt känslig för pekpinnar och ”BIG NO NO:s” men det upplever jag inte att ni använder här. :)
Nu till min fråga: jag har börjat äta lite paleoinspirerat och tänkte att eftersom jag oftast bossar i köket så får familjen haka på i en hel del också men hur göra när samtliga säger sig avsky kokosgrädde, -mjölk, -flingor (och ja – de har provat flera gånger)?? Så många av särskilt era såser och desserter som innehåller detta och undrar om jag kan byta ut det mot något? Kokosflingor mot mixade cashewnötter, tänkte jag men mjölken då? Tacksam för svar!
Ha det gott!

undervarttak 16 augusti, 2015 09:33 - Svara

Hej Sophie

Tack snälla för dina fina ord om vår sida!

Man kan byta ut kokosmjölk mot mandelmjölk i flera av recepten – vi har ett inlägg om hur man enkelt gör sin egen mandelmjölk: http://www.undervarttak.se/mandelmjolk/

Magnus & Jenny

Julia 16 augusti, 2015 19:24 - Svara

Jättefint recept! Jag hade inga jordgubbar hemma när jag bestämde mig för att ge mig på detta. Gjorde istället en lagertårta av detta, ett lager blåbärsfyllning och på det ett lager mangofyllning. Dekorerade med lingon på toppen. Blev superläcker, fräsch och god! Dock tog det längre tid för mangolagret att frysa än för blåbärslagret. Varför vet jag inte?

undervarttak 17 augusti, 2015 12:51 - Svara

Låter underbart gott Julia, tack får tipset!

Magnus & Jenny

Annika 3 september, 2015 08:21 - Svara

Hej!
Kan man inte använda färdigt kokossmör? Vad är mängden då i så fall?

undervarttak 6 september, 2015 09:48 - Svara

Hej Annika

Det kan man, räkna med att det är en tredjedel av den angivna mängden riven kokos.

Magnus & Jenny

Linda 17 mars, 2016 13:05 - Svara

Hej.
Tack för bra och goda recept. Inspirerar verkligen.
Undrar över om man kan byta ut kokosen mot något annat i fyllningen ?
Har gjort den en gång men mitt kokossmör rann. Har också en dotter som är lite kinkig när det gäller kokos.
Mvh Linda

Sara 1 mars, 2017 21:03 - Svara

Hej!
Jag har ingen raw kakao hemma. Går det med vanlig och ska jag ta samma mängd isf? Vad är skillnaden egentligen?

undervarttak 2 mars, 2017 18:42 - Svara

Hej Sara

Det går säkert bra och ja det är samma mängd. Raw kakao är just rå, den är alltså inte upphettad och den är helt ren.

Magnus & Jenny

Lotti 22 juni, 2017 11:10 - Svara

När jag gjorde tårtan gick min matberedare sönder

Lotti 22 juni, 2017 11:11 - Svara

När jag gjorde tårtan gick min matberedare sönder

Lotti 22 juni, 2017 11:13 - Svara

Nu blev det något tokigt med min kommentar, haha. Matberedaren gick sönder (drygt 30 år på nacken dock), men det gick lika bra att göra toppingen med stavmixer. Jag lade till kokosolja, vaniljpulver och honung i botteningredienserna och degen blev väldigt smidig och ffa GOD! :-)

undervarttak 22 juni, 2017 17:45 - Svara

Hej Lotti

Så fint att du löste det och fixade med en stavmixer. Ja tårtan är underbart god!

Magnus & Jenny