Ingredienser

Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin

Ger ca 4 dl BBQ-sås

2 dl rabarber, i slantar
2 dl finkrossade tomater
1 st liten gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 st saften från citron (ca 0,5 dl)
2 msk honung
2 msk tomatpuré
1 tsk rökt paprikapulver
1,5 tsk nyhackad färsk rosmarin
1 krm grovmalen svartpeppar
1 krm himalayasalt/havssalt
1 krm chilipulver

Om du tycker att din BBQ-sås är för syrlig tillsätt lite extra honung och om du tycker att den är för söt tillsätt lite extra citronsaft.

BBQ-sås

Rökig BBQ-sås med rabarber och rosmarin

Så här gör du
 

  • Blanda alla ingredienser i en kastrull
  • Koka upp och låt småkoka i ca 25 minuter, utan lock
  • Såsen ska reduceras och tjockna
  • Dra bort från värmen
  • Mixa lite lätt med en stavmixer, här kan du välja hur slät du vill ha din BBQ-sås
  • Servera direkt eller förvara den i kylen i en lufttät burk tills du ska servera den
  • Håller sig minst en vecka i kylskåp

 
Denna underbara BBQ-sås med rabarber och rosmarin smakar lika gott varm som kall och du serverar den med fördel som en god sås till köttet, hamburgaren eller kycklingen. Du kan även pensla den på det du ska grilla före det åker på grillen , så gott!
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept paleorecept paleosverige sverige paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

anna karin 26 juni, 2016 07:21 - Svara

Funkar det att frysa såsen?

undervarttak 27 juni, 2016 11:01 - Svara

Hej Anna Karin

Ja det bör fungera fint.

Magnus & Jenny

Maria 22 juli, 2016 08:13 - Svara

Supergod sås! Hade den till era grillade leverspett samt avokado och sallad, så himla gott! Tack för recept!

undervarttak 2 augusti, 2016 13:30 - Svara

Hej Maria

Underbart! Så roligt att höra, tack!

Magnus & Jenny

Anna 26 oktober, 2016 09:50 - Svara

Hej!
Tack för en toppen sida. tror ni man kan använda den här bbq såsen och göra pulled chicken/pulled beef med?
Mvh Anna

undervarttak 31 oktober, 2016 18:28 - Svara

Tack snälla Anna för dina fina ord om vår sida.

Ja BBQ-såsen passar utmärkt för detta!

Magnus & Jenny

Elisabeth 3 juni, 2017 15:07 - Svara

Kan man använda den som BBQ-sås när man tillagar pulled pork? Alltså att ha i grytan under tillagningen?

undervarttak 4 juni, 2017 20:25 - Svara

Hej Elisabeth

Det tror vi kan fungera fin fint!

Magnus & Jenny

Weronica 22 juni, 2017 08:45 - Svara

Hej om man bara har torkad rosmarin hur mycket ska man ta då?

undervarttak 22 juni, 2017 17:44 - Svara

Hej Weronica

Vi har bara använt färsk men kan gissa att det blir fint med en tsk torkad.

Magnus & Jenny