Ingredienser

Äppelmos

Receptet är för ca 6 dl

Äppelmos

Rosa äppelmos med ingefära

Så här gör du
 

  • Sätt på en stor kastrull, rikligt med vatten, och låt det koka upp
  • Medans du väntar på att vattnet ska koka så förbereder du äpplena och ingefäran
  • Skölj äpplena
  • Dela dem och skär bort kärnhuset
  • Dela dem i mindre bitar
  • Skala ingefäran och riv den på rivjärn
  • Lägg äppelbitarna och ingefäran i det kokande vattnet och låt de koka i 1-2 minuter
  • Häll av vattnet och mixa äppelmassan till mos
  • Häll upp moset på burkar, fyll inte burken helt med mos eftersom moset ska frysas, utan lämna ca 2 cm så riskerar du inte att burken eventuellt spricker i frysen

 
Ät och Njut av gott äppelmos hela året.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus mos äpplemos Paleo recept

Pernilla Carlström 10 september, 2015 07:36 - Svara

Hej! Jag undrar hur länge äppelmosen håller när man tagit upp den ur frysen?

undervarttak 20 september, 2015 16:34 - Svara

Hej Pernilla

Det håller säkert en vecka i kylen (men sannolikt längre).

Magnus & Jenny