Ingredienser

Snabba Paleopepparkakor

Receptet är för ca 50 st

Spara äggulan och använd till omelett, majonnäs, smoothies eller liknande.

IMG_2095

Snabba Paleopepparkakor

Gör så här
 

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Blanda samman de torra ingredienserna (mandelmjöl, kokossocker och pepparkakskryddan) i en bunke
  • Ta äggen och separera vitan från gulan
  • Tillsätt vitan
  • Vispa samman med elvispen till en deg
  • Hjälp till med händerna på slutet och forma degen till en boll
  • Dela degen på mitten och kavla ut en del åt gången mellan två bakplåtspapper
  • Dra bort de övre bakplåtspappret
  • Nu kan du välja att trycka ut olika pepparkaksfigurer eller helt enkelt göra allt ännu snabbare och skära med en kniv till pepparkakskex som du bryter isär när de är färdiggräddade
  • När du är nöjd gräddar du pepparkakorna i ca 10 minuter tills de börjar få fin färg. Passa dem noga på slutet för det kan gå väldigt snabbt beroende på hur tjocka du gör dem
  • Flytta över till ett galler och låt dem svalna
  • Förvara dina Snabba Paleopepparkakor i en plåtburk

Snabba Paleopepparkakor 01

Snabba paleopepparkakor 02

Ät och Njut dina Snabba Paleopepparkakor med en kopp kaffe. Eller varför inte bre lite Fikonsmör på och äta tillsammans med värmande Äpplemustglögg.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus glutenfri glutenfria glutenfritt mejerifri mejerifritt jul kaka baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Lina 8 december, 2014 21:54 - Svara

Vad roligt att ni gjort såna här enkla pepparkakor. Jag hade tänkt testa ert recept på tortillas som man har till tacos men byta ut kryddorna mot pepparkakskryddor för jag tyckte att det borde gå.
Nu vet jag ju att det i stort sett går. :)

undervarttak 9 december, 2014 17:48 - Svara

Hej Lina

Ja verkligen enkla och så goda! Precis som du skriver så fungerar det utmärkt :)

Magnus & Jenny

Maria 13 december, 2014 12:06 - Svara

Tack för ett jättebra recept. Dessa kakor kommer jag att baka många gånger :)

undervarttak 13 december, 2014 13:52 - Svara

Hej Maria

Tack snälla för dina fina ord. Vad roligt att de be blev så omtyckta!

Magnus & Jenny

Pamsan 16 december, 2014 21:08 - Svara

Provar dessa just nu men de blir inte spröda. Har gjort tortillas tre-fyra gånger och de blir spröda och knapriga men nu blir det mer sega. Har ställt in plåtarna på lägre värme nu och låter de torka. Har en träslev mellan luckan. Jag fulade och gjorde med sötströ (vet att det inte är paleo). Inte kan det väl bero på det?

Goda blir de nog i alla fall. :)

undervarttak 19 december, 2014 08:07 - Svara

Hej Pamsan

Vad tråkigt att det inte blev spröda, det kan vara (som du skriver) att du använt sötströ. Vi har ingen erfarenhet från detta och vet därför inte hur det reagerar tillsammans med Pepparkakorna.

Prova gärna utan sötströ och se hur det blir.

Magnus & Jenny

Madeleine 17 december, 2014 18:55 - Svara

Hej,
Jag kan inte hitta receptet på pepparkakskryddan. Visst hade ni det i ett separat inlägg tidigare?

undervarttak 19 december, 2014 08:11 - Svara

Hej Madeleine

Nej inget separat inlägg om pepparkakskrydda, men i vår Mjuka Pepparkaka så är det utskrivet vilka ”Jul” kryddor vi använder till den.

Magnus & Jenny

Jennifer 6 december, 2016 12:45 - Svara

Hejsan! Älskar eran hemsida! Är väldigt sugen på att göra dessa pepparkakor idag. Dock ser jag i skafferiet att vi inte har jättemycket mandelmjöl kvar..

undervarttak 9 december, 2016 23:16 - Svara

Tack snälla för dina fina ord Jennifer.

Kanske kan du prova att dryga ut lite med kokosmjöl.

Magnus & Jenny