Snabba Paleopepparkakor

Ingredienser

Snabba Paleopepparkakor

Receptet är för ca 50 st

5 dl   
0,5 dl   
2,5 msk   
2 st   

Spara äggulan och använd till omelett, majonnäs, smoothies eller liknande.

Husgeråd

  
  
  
  
  
alt.   

Snabba Paleopepparkakor

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • Blanda samman de torra ingredienserna (mandelmjöl, kokossocker och pepparkakskryddan) i en bunke
  • Ta äggen och separera vitan från gulan
  • Tillsätt vitan
  • Vispa samman med elvispen till en deg
  • Hjälp till med händerna på slutet och forma degen till en boll
  • Dela degen på mitten och kavla ut en del åt gången mellan två bakplåtspapper
  • Dra bort de övre bakplåtspappret
  • Nu kan du välja att trycka ut olika pepparkaksfigurer eller helt enkelt göra allt ännu snabbare och skära med en kniv till pepparkakskex som du bryter isär när de är färdiggräddade
  • När du är nöjd gräddar du pepparkakorna i ca 10 minuter tills de börjar få fin färg. Passa dem noga på slutet för det kan gå väldigt snabbt beroende på hur tjocka du gör dem
  • Flytta över till ett galler och låt dem svalna
  • Förvara dina Snabba Paleopepparkakor i en plåtburk

Snabba Paleopepparkakor 01

Snabba paleopepparkakor 02

Ät och Njut dina Snabba Paleopepparkakor med en kopp kaffe. Eller varför inte bre lite Fikonsmör på och äta tillsammans med värmande Äpplemustglögg.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

glutenfri glutenfria glutenfritt mejerifri mejerifritt jul kaka baka