Stekpannebröd

Ingredienser

Stekpannebröd

Ger 4 st

240 ml   
120 ml   
120 ml   
1 krm   

Tapiocastärkelse/-mjöl hittar du i välsorterade matbutiker (det står då vanligen på hyllan för glutenfritt). Eller klicka på länken för mjölet så finner du en inköpsplats på nätet.

Husgeråd

Stekpannebröd

Så här gör du

  • Mät upp och vispa samman kokosmjölk, tapiocastärkelse/-mjöl, mandelmjöl och salt i en bunke
  • Stek i en torr stekpanna med keramik beläggning
  • Häll ner knappt 1 dl smet till varje bröd i pannan och stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida
  • När du väl vänt brödet så kan du vända det flera gånger tills du är nöjd med färg och struktur
  • Ät och njut!

Ät ditt Stekpannebröd precis som det är eller kanske med lite ghee och himalayasalt/havssalt på.
 
Fyll ditt bröd med något gott och ta med på picknicken som en god wraps eller varför inte använda det som tortilla bröd när du gör tacos.

Tips!

Pressa ner lite vitlök i smeten för ett härligt vitlöksbröd eller varför inte smaksätta med härliga färska örter.
 
Stekpannebrödet går bra att förvara i en påse och äta dagen efter eller frysa om du önskar.
 
Receptet hittade vi hos Ashely som driver bloggen My Heart Beets. Hon har även gjort en video på Youtube där du kan följa hur hon gör sitt bröd.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Jenny & Magnus naanbröd naan glutenfritt mjölkfritt sockerfritt paleo recept sverige paleoblogg