Ingredienser

Stekpannebröd

Ger 4 st

240 ml kokosmjölk
120 ml tapiocastärkelse/-mjöl
120 ml mandelmjöl
1 krm finkornigt himalayasalt/havssalt

Tapiocastärkelse/-mjöl hittar du i de flesta asiatiska butiker och välsorterade matbutiker.

Stekpannebröd

Stekpannebröd

Så här gör du
 

  • Mät upp och vispa samman kokosmjölk, tapiocastärkelse/-mjöl, mandelmjöl och salt i en bunke
  • Stek i en torr stekpanna med keramik beläggning
  • Häll ner knappt 1 dl smet till varje bröd i pannan och stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida
  • När du väl vänt brödet så kan du vända det flera gånger tills du är nöjd med färg och struktur
  • Ät och njut!

 
Ät ditt Stekpannebröd precis som det är eller kanske med lite ghee  och havssalt på. Fyll ditt bröd med något gott och ta med på picknicken som en god wraps eller varför inte använda det som tortilla bröd när du gör tacos.
 
Tips! Pressa ner lite vitlök i smeten för ett härligt vitlöksbröd eller varför inte smaksätta med härliga färska örter.
 
Stekpannebrödet går bra att förvara i en påse och äta dagen efter eller frysa om du önskar.
 
Receptet hittade vi hos Ashely som driver bloggen My Heart Beets. Hon har även gjort en video på Youtube där du kan följa hur hon gör sitt bröd.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus naanbröd naan glutenfritt mjölkfritt sockerfritt paleo recept sverige paleoblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Sussie 8 april, 2016 22:05 - Svara

Det låter gott men jag undrar om det måste vara keramisk stekpanna?

undervarttak 11 april, 2016 09:57 - Svara

Hej Sussie

Man behöver använda en stekpanna där brödet inte kan fastna då man ”torrsteker” det.

Magnus & Jenny

Angelica 8 april, 2016 22:11 - Svara

Jag undrar också om pannan – kan det fungera med gjutjärnspanna?

undervarttak 11 april, 2016 09:57 - Svara

Hej Sussie

Man behöver använda en stekpanna där brödet inte kan fastna då man ”torrsteker” det.

Magnus & Jenny

jesper 12 april, 2016 13:07 - Svara

Gjorde brödet till lunch idag riktigt gott, byte ut mandelmjöl mot 2,5 msk kokosmjöl pga nötallergi och det blev en bra smet :)

undervarttak 13 april, 2016 17:06 - Svara

Tack Jesper

Bra att det fungerar fint med kokosmjöl också.

Magnus & Jenny

Annbritt 13 april, 2016 17:00 - Svara

Omvandlat i dl vad blir det? Har inget mått med ml. Omvandlade ni i dl, 1 dl=100ml.

undervarttak 13 april, 2016 17:04 - Svara

Hej Annbritt

Ja, 1 dl = 100 ml.

Magnus & Jenny

Ann-Britt 15 april, 2016 12:28 - Svara

Hej igen!
Har nu bakat brödet och det var verkligen gott och mättande. Gjorde en stor som jag ska göra en pizza av. Har även gjort Saltrostade Cashewnötter och något så goda de blev. Tack för alla goda tips :)

undervarttak 15 april, 2016 20:50 - Svara

Tack Ann-Britt, vad roligt att höra! Ja de saltrostade cashewnötterna är ”försvinnande” goda.

Magnus & Jenny

Birgitta 18 april, 2016 18:38 - Svara

Hej! Vad är det för skillnad på cassavamjöl och det som står i ert recept. Har gjort stekpanne bröden nu. Enkelt och gott

undervarttak 22 april, 2016 10:10 - Svara

Hej Birgitta!

Vad roligt att du tyckter om Stekpannebrödet. Tapiocastärkelse/mjöl och cassavamjöl kommer från samma planta men tapiocastärkelse/mjöl innehåller mer stärkelse. Du kommer även att upptäcka en skillnad på resultatet, vi tycker att tapiocastärkelse/mjöl ger ett bättre resultat på Stekpannebrödet.

Jenny & Magnus

Lena 18 april, 2016 20:45 - Svara

Mina blev bara kletig emellan….vad gör jag för fel?
Hur ska smeten vara lös tjock? Min är mittemellan nästan den rinner ur bunken med lite hjälp

undervarttak 22 april, 2016 10:17 - Svara

Hej Lena!

En liten känsla av kletighet ska det var i Stekpannebrödet men det du kan göra är att steka dem något längre på varje sida eller värma dem i ugnen på ca 150 grader några minuter innan du ska äta dem då blir de torrare och får en fastare konsistens. Smeten ska vara som du beskriver nästan rinnande.

Jenny & Magnus

Marianne Kvamseng Aasen 18 april, 2016 22:02 - Svara

Hei!
Hva er tapiocastärkelse/mjøl?
Marianne

undervarttak 22 april, 2016 10:31 - Svara

Hej Marianne!

Tapiocastärkelse/ mjöl är ett stärkelserikt vitt mjöl som är glutenfritt och utvinns från cassavaväxtens rötter.

Jenny & Magnus

Malin 25 april, 2016 20:57 - Svara

Gjorde precis brödet fler träning. Fantastiskt gott och så enkelt! Lycka! :-D Kommer definitivt göra detta till tacos, wraps eller bara som gottebröd hädanefter. Tack!

undervarttak 26 april, 2016 09:51 - Svara

Underbart att höra Malin, tack snälla.

Magnus & Jenny

Sussi 30 april, 2016 00:33 - Svara

Men ska man äta stärkelse? Är det inte som att äta potatis då?

undervarttak 4 maj, 2016 13:57 - Svara

Hej Sussi

Man ska kanske vara försiktig med stärkelse, men det är ok med Topiaca inom Paleo – även Potatis om man önskar.

Magnus & Jenny

Jessica norell 13 maj, 2016 14:58 - Svara

Jag provar att maila min fråga igen. Behöver man behandla tapiocastärkelsen innan? För der blev jätte svårt att äta dom där kulorna i brödet då det va hårda / Jessica

undervarttak 20 maj, 2016 09:52 - Svara

Hej Jessica

Man ska använda Tapiocastärkelse (mjöl) inte i kulform.

Magnus & Jenny

Anna 17 maj, 2016 13:14 - Svara

Vet ni gi värdet på topiacastärkelsen?

undervarttak 20 maj, 2016 09:53 - Svara

Hej Anna

Nej det vet vi inte.

Magnus & Jenny

Sussi 17 maj, 2016 22:25 - Svara

Har lyckats med alla recept jag provat som ni har. Men denna gick inte. Den brändes fast så var tvungen att ha lite fett. Då blev de mer som pannkakor. Jag vill ha de mer som taccobröd dvs tortillas. Vad gör jag för fel?

undervarttak 20 maj, 2016 09:55 - Svara

Hej Sussi

Det är väldigt svårt att svara på din fråga. Vi har provbakat dessa ett flertal gånger och det har alltid fungerat mycket bra. Vilken typ av stekpanna använde du?

Magnus & Jenny

Lise-Lotte 21 maj, 2016 11:59 - Svara

Hej! Har inte lyckats hitta tapioca i nån butik här hemma. Finns nåt annat som skulle fungera tror ni?/ Mvh Lotta

undervarttak 22 maj, 2016 18:43 - Svara

Hej Lise-Lotte

Vi köper vårt Tapiocamjöl i en butik med asiatisk inriktning, men det finns även på flera nätbutiker. Man kan ersätta det mad Cassavamjöl men smak och konsistens blir lite annorlunda.

Magnus & Jenny

Lisa 7 juni, 2016 17:41 - Svara

Hej!
Jag undrar om man kan använda sig av tapiokapärlor och typ mixa dom till mjöl? Mataffären där jag handlar har bara pärlor nämligen :) tack på förhand! / Lisa

undervarttak 7 juni, 2016 18:06 - Svara

Hej Lisa

Vi har aldrig provat och vet faktiskt inte om det fungerar – testa gärna och meddela om det fungerar fint.

Magnus & Jenny

Gunvor 11 juni, 2016 19:29 - Svara

Äntligen fick jag tag i tapiocamjöl. Fantastiskt, fort försvinnande… gott bröd!! Äter ni pannkakor? Utbrast 9-åringen – får jag smaka? Mmm gott!!
Hade för låg värme i pannan första brödet och det tog tid och svårt få till brödet, men ökade temperaturen sedan och resten av bröden blev hur fina som helst.

undervarttak 16 juni, 2016 08:57 - Svara

Vad roligt att höra Gunvor, ja de är verkligen försvinnande goda!

Magnus & Jenny

Emma 23 juni, 2016 12:07 - Svara

Kan man använda något annat än den stärkelsen i receptet? Plus byta ut mandelmjölet?
Typ kokosmjöl? Teff? Tocos?

undervarttak 23 juni, 2016 12:33 - Svara

Hej Emma

Man kan ändra och byta ut så mycket man önskar i receptet, men det blir inte samma bröd då :)

Olika mjölsorter har olika smak och egenskaper. Tänk också på att om du byter mandelmjöl mot kokosmjöl så får du enbart ta en tredjedel av angiven mängd då kokosmjölet tar upp vätska MYCKET mer än mandelmjöl.

Lycka till med ditt experimenterande.

Magnus & Jenny

Sophia 28 juni, 2016 07:50 - Svara

Hej!
Tack för alla fina recept! Jag är så glad att jag blev tipsad om er sida. Läser och provar era olika recept. Idag ska jag laga stekpannebrödet. Jag har köpt tapiocastärkelse. Det som bekymrar mig är att stärkelsen har så högt kolhydratinnehåll. Min mage klarar just inga kolhydrater. Finns det någon annan stärkelse att ersätta tapiocan med? Nåt som skulle ha lägre kolhydrater.
H Sophia

undervarttak 28 juni, 2016 09:28 - Svara

Hej Sophia

Välkommen in ”Under vårt tak”! Vad roligt att du har hittat till oss och tack snälla för dina fina ord!

Vi har enbart provat med tapiokastärkelse samt cassavamjöl, båda dessa innehåller mycket stärkelse. Just stärkelse är något som behövs för dessa bröden och då blir det automatiskt mycket kolhydrater. Med andra ord, vi vet inget annat mjöl med mindre kolhydrater som skulle fungera.

Magnus & Jenny

Dulce 23 juli, 2016 12:28 - Svara

Hej! Älskar den här recepten. Gjorde den även med cassavamjöl och även om det blev en annan konsistens blev de lika goda o tom krispigare. Är väldig glad över att ha hittat den här sida.
Hälsningar Dulce

undervarttak 2 augusti, 2016 13:34 - Svara

Vad roligt att höra Dulce, tack snälla!

Magnus & Jenny

Maria 25 juli, 2016 14:03 - Svara

Undrar om man kan använda sig av xantan istället för Tapioca, eftersom det verkar vara helt omöjligt att få tag i här där jag bor.

undervarttak 2 augusti, 2016 13:38 - Svara

Hej Maria

Vi vet inte detta, xantan är inget vi använder oss av. Men om du är nyfiken så provbaka :)

Magnus & Jenny

Lena Hofwing 2 augusti, 2016 20:44 - Svara

Letade länge efter Tapicomjöl. Hittade detta till slut på Ica Maxi på glutenfria hyllan.

undervarttak 9 augusti, 2016 09:00 - Svara

Så bra Lena, ja det är flera butiker som har den i sitt sortiment.

Magnus & Jenny

Angelika 4 augusti, 2016 08:53 - Svara

Fantastiskt gott, jag stekte i vanlig teflonpanna och det blev super men räckte till 3, den är nog i största laget men de blev tunna och fina. Tack för ett superrecept!!

undervarttak 9 augusti, 2016 09:00 - Svara

Vad roligt att höra Angelika, Tack!

Magnus & Jenny

Maria 11 augusti, 2016 23:09 - Svara

Vet någon om det finns Tapiokastärkelse att
Köpa i Kungsbacka? Har letat men inte hittat
ännu/ Är så sugen på Stekpannebrödet!!!
/Mia

undervarttak 21 september, 2016 12:48 - Svara

Hej Maria

Vårt tips är att du frågar personalen i din butik, de hjälper säkert till. Om det inte finns på hyllan så tar de kanske hem till dig.

Magnus & Jenny

Maria 19 augusti, 2016 09:05 - Svara

Funkade inte med min stekpanna. Hade i ett ägg o stekte i smör. Blev perfekta paleo pannkakor. (Använde liite smör

undervarttak 21 september, 2016 12:46 - Svara

Aj då Maria, så dumt att det inte fungerade.

Vi använder en torr keramisk stekpanna och steker på medelvärme.

Magnus & Jenny

Christina 20 september, 2016 10:10 - Svara

Vilken typ av stekpannar har ni använt och vilken storlek? Medelvärme?

undervarttak 21 september, 2016 12:25 - Svara

Hej Christina

Vi har en torr stekpanna med keramisk beläggning och har på medelvärme när vi steker våra Stekpannebröd. Storleken är inte så viktig då du tar en knapp deciliter smet och häller i pannan.

Magnus & Jenny

Amanda 23 september, 2016 18:24 - Svara

Hej, jag gjorde dessa men använde tapiocapärlor, missuppfattade att det skulle vara ett mjöl. Kan man mala pärlorna till mjöl?

undervarttak 25 september, 2016 13:38 - Svara

Hej Amanda

Vi har aldrig använt tapiocapärlor själva, men prova gärna och se om det går.

Magnus & Jenny

Annika 15 oktober, 2016 19:24 - Svara

Hej! Jag har bara gjutjärnsstekpanna och då fastnade det som bara den. Så då la jag ett smörpapper i pannan och ett till och ett till ovanpå när jag vände, då gick det jätte bra och super mumsiga blev dom.

undervarttak 22 oktober, 2016 12:22 - Svara

Hej Annika

Tack snälla för ett jättebra tips! Härligt.

Magnus & Jenny

Nathalie 8 december, 2016 20:12 - Svara

Det funkar INTE med Fiber Husk….
Prova inte!

undervarttak 9 december, 2016 23:21 - Svara

Du har helt rätt Nathalie, det fungerar inte med fiberhusk…

Magnus & Jenny

Suss 20 december, 2016 23:19 - Svara

Skulle det funka med pofiber, tro? Tapiokamjöl har alldeles för mycket kolhydrater (94,1/100g) för att jag skulle må bra, tyvärr.

undervarttak 23 december, 2016 17:50 - Svara

Hej Suss

Vi har inte provat detta men testa gärna och se om det fungerar.

Magnus & Jenny

Linda 15 januari, 2017 18:47 - Svara

Hej Jenny och Magnus,

Har ni provat att gora detta brod med mandelmjolk istallet for kokosmjolk och om det blir lika bra?
Mvh Linda

undervarttak 16 januari, 2017 19:34 - Svara

Hej Linda

Tack snälla för att du meddelar, alltid bra att veta.

Magnus & Jenny

Camilla 29 januari, 2017 19:59 - Svara

Gjorde bananglass smaksatt med kakao och bredde ut på stekpannebrödet. Bara att rulla ihop och avnjuta! Riktigt gott som dessert!

undervarttak 30 januari, 2017 14:37 - Svara

Hej Camilla

Vilket underbart tips, detta måste vi testa!

Magnus & Jenny

petronella 8 februari, 2017 13:29 - Svara

Hej vilken fantastisk sida ni har. Jag har haft magont väldigt länge och inte vetat vad man ska äta känns redan bättre. Vad snälla ni är som orkar svara alla.

undervarttak 10 februari, 2017 10:41 - Svara

Tack snälla Petronella för ditt fina inlägg, så glada vi blir!

Önskar dig all lycka!

Magnus & Jenny

Rosy 28 mars, 2017 13:05 - Svara

Hej!
Jag har tänkte baka brödet men har inte Tapiokamjöl hemma(svårt att hotta),tror ni att det funka ändå med Teffmjöl? Visst är det Teffmjöl Paleo? Tack på förhand !!!

undervarttak 30 mars, 2017 10:01 - Svara

Hej Rosy

Vi använder inte Teffmjöl (då det inte ingår inom Paleo) så kan tyvärr inte svara på detta, men testa gärna och se hur det fungerar.

Magnus & Jenny

Lina 16 april, 2017 15:15 - Svara

Hej! Tack för en jättefin blogg!

Jag lyckades med brödet och undrar om det finns några goda lämpliga kryddor att använda på det färdiga brödet? Jag är inte då bevandrad i kryddjungeln…:). Tack på förhand! /Lina

undervarttak 11 maj, 2017 09:32 - Svara

Hej Lina

Man kan använda lite olika men helt vanliga ”Brödkryddor” fungerar fint om man skulle önska ha kryddor i sitt Stekpannebröd.

Magnus & Jenny

Angelica 13 juni, 2017 06:18 - Svara

Nu har jag äntligen testat stekpannebrödet och det blev supergott. Väldigt enkelt att göra och har många användningsområden. Tusen tack för alla smarriga recept

undervarttak 19 juni, 2017 19:16 - Svara

Underbart Angelica!

Tack snälla för dina fin ord!

Magnus & Jenny

Marika Vaihinger 7 juli, 2017 20:08 - Svara

Hej

Jag undrar hur många kcal det är i brödet

undervarttak 9 juli, 2017 11:59 - Svara

Hej Marika

Vi räknar inte kalorier men kan tipsa om en sida som kan hjälpa dig med detta: http://www.kostbevakningen.se/

Bara att lägga in ingredienserna för det recept du är intresserad av så får du en komplett uträkning på kalorier och en massa annat!

Magnus & Jenny

Erika 9 juli, 2017 06:08 - Svara

Hej! Jättegott bröd! Funderar över cassava mjöl om ni vet om det är högFodmap? Har letat info & hittar olika uppgifter… Tack för fina recept på sidan! :-)

undervarttak 9 juli, 2017 12:00 - Svara

Tack Erika, så kul att du tycker om brödet. Tyvärr så kan vi inte hjälpa dig med din fråga.

Magnus & Jenny

Cecilia 20 augusti, 2017 09:32 - Svara

Jag använde cassavamjöl istället för tapioca och 2,5 msk kokosmjöl istället för mandelmjöl. Supergott!!
Fastnade ingenting! Tror det beror på vilken panna man använder. (Jag använde en teflonpanna.)
Tack för goda bröd! Åt med ruccola avokado och olivolja.

Rosy 2 september, 2017 19:00 - Svara

10/10