Stekt Brysselkål med vitlök och chili

Stekt brysselkål med smak av vitlök och chili

Ingredienser

Stekt Brysselkål

För 2 personer

Tillagningstid:

20 minuter

400 g   
1 st   
1 tsk   
1 msk   
Efter tycke & smak   

Ghee, kokosolja eller animaliskt fett att steka i.

Husgeråd

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Bagaren & Kocken.

Stekt Brysselkål

Kål i alla dess former är ju så gott! Brysselkål kanske många förknippar med jul och att den kanske oftast fått koka lite allt för länge…

Men Brysselkål är ju så mycket mer än en rätt på julbordet. Att steka Brysselkål i härliga kryddor är ett sätt och något vi gärna gör när vi får möjlighet. Om du inte testat att steka din Brysselkål så gör det, så gott!

Så här gör du

  • Ta bort de yttre “fula” bladen på brysselkålen och dela sedan resterande brysselkål på längden.
  • Stek brysselkålshalvorna på hög värme i en stekpanna
  • Lägg med fördel den snittade ytan neråt så att den får fin färg
  • Rör om då och då och stek tills brysselkålen fått fin färg och börjar bli lite mjuk
  • Sänk värmen något
  • Pressa ner vitlöksklyftan
  • Tillsätt chili och persilja
  • Rör om och stek samman snabbt ytterligare någon minut
  • Smaka av med lite salt

Ät och Njut!

Servera din Stekta Brysselkål som ett härligt litet tillbehör till köttet, kycklingen eller fisken, så enkelt och gott!

Stekt brysselkål ett härligt tillbehör till din middag!

Är du sugen på fler goda rätter med kål så gör ett besök och låt dig inspireras av andra goda kålrecept som vi har samlat här i Paleoskafferiet.

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak
Paleo paleorecept kål kålrätt