Stekt lever

Ingredienser

Stekt lever

Receptet är för 4 personer

500g   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att steka i.

Vid AIP, uteslut paprikapulver.

Husgeråd

  
  
  

Stekt lever

Så här gör du
 

  • Lägg levern i kallt vatten i ca 15 minuter, för att skölja/dra ut överflödigt blod
  • Ta upp levern och torka av lätt med lite hushållspapper
  • Skär levern i ca 1 cm tjocka skivor
  • Krydda skivorna med havssalt/himalayasalt, svartpeppar och lite paprikapulver
  • Stek i 5-6 minuter på varje sida i t.ex. ghee [shoppingcarticon] tills levern är genomstekt
  • Kontrollera genom att skära ett snitt och se så att den inte är blodig i mitten
  • Nu är levern klar att servera!

Stekt lever 1

Ät och Njut tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, Paleoskafferiets lingonsylt och en enkel sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]