Ingredienser

Ugnsrostad vitkål

För 4 personer

1st medelstort vitkålshuvud
Efter tycke & smak olivolja
Efter tycke & smak himalayasalt/havssalt
Husgeråd
Kniv
Ugnsrostad vitkål

Ugnsrostad vitkål

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Dela och skär vitkålen i ca 1 cm tjocka skivor
  • Ringla olivolja på en djup plåt
  • Lägg ut skivorna över plåten
  • Ringla på rikligt med olivolja
  • Strö över havssalt
  • Ugnsrosta vitkålen i övre delen av ugnen i ca 50 minuter
  • Vitkålen är klar när den är mjuk och fått bra med färg

Ugnsrostad vitkål 1
 
Ät och Njut tillsammans med t.ex vår Köttfärspanna, en god köttbit, kyckling eller fisk.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept paleosverige paleoblogg paleokost Sverige matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

karin mårtensson 3 november, 2015 20:10 - Svara

Ja detta måste jag och min familj prova. Vi tycker om vitkål men har inte provat att ugnsrosta den. TACK!!

undervarttak 6 november, 2015 09:31 - Svara

Härligt att höra Karin!

Magnus & Jenny

Jessicka 6 november, 2015 12:40 - Svara

Åh så gott detta ser ut. Det kommer jag att göra i eftermiddag till kycklingen. Tack för tips.

undervarttak 24 november, 2015 16:18 - Svara

Underbart att höra Jessicka!

Magnus & Jenny

Gea Pep 19 november, 2015 09:25 - Svara

Så enkelt och så gott! Kunde inte sluta äta ☺Ska testa med rödkål också! Tack

undervarttak 24 november, 2015 17:30 - Svara

Tack, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Anki 3 december, 2015 15:22 - Svara

Så galet gott och enkelt. Vi åt kålen med stekt laxfile till. Mums!

Morzan 25 december, 2015 17:38 - Svara

Rostade rödkål till ugnsstekta laxen idag, blev uppskattat av alla gäster.

undervarttak 28 december, 2015 19:11 - Svara

Hej, vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Magnus 17 september, 2016 16:38 - Svara

Tänkte göra rotfrukter i ugn och undrar om det funkar att ha vitkål i
Ska man strimla den eller grövre bitar?

undervarttak 21 september, 2016 12:32 - Svara

Hej Magnus

Det går utmärkt med vitkål i ugnen och det blir väldigt gott! Hur stora bitar du gör beror på övriga rotfrukter – är de små som ”pyttipannabitar” så kanske det fungerar att strimla men är de större så behöver man även större bitar av vitkålen. Eller så kör man rotfrukter och kål var för sig.

Magnus & Jenny

Malin 7 februari, 2017 21:27 - Svara

Hej!
Detta var riktigt gott med kallrökt lax och egengjord majonnäs, mums.

Susanne 3 september, 2017 18:29 - Svara

Jättegott, även fast jag glömde den i ugnen i ca 2 timmar så smakade det riktigt gott

undervarttak 5 september, 2017 16:00 - Svara

Så bra att det gick fint, tack Susanne!

Magnus & Jenny