Brasiliansk Fiskgryta

Ingredienser

Brasiliansk fiskgryta

För 4 personer

Tillagningstid:

35 minuter

600 g   
1 st   
1 st   
1 st   
2 st   
1 tsk   
2 tsk   
2 tsk   
1 tsk   
390 g   
3 dl   
1 tsk   
2 msk   
1,5 msk   

Ghee, animaliskt fett eller kokosolja att bryna i.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller fisk.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp och Bagaren & Kocken.

Brasiliansk Fiskgryta

Fisk i alla former är så gott och något man kan njuta av såväl till vardag som till fest!

Denna Brasilianska fiskgryta är fylld av spännande smaker och serveras med fördel bara med en stor och härlig sallad.

Så här gör du

  • Skala och dela löken i mindre bitar
  • Kärna ur paprikorna och dela även dessa i mindre bitar
  • Bryn löken några minuter i en panna med högre kanter eller en gryta tills den börjar bli mjuk
  • Häll i paprikan och pressa ner vitlöksklyftorna
  • Tillsätt mald ingefära, paprikapulver, mald spiskummin samt chilipulver
  • Rör samman och låt steka samman någon minut
  • Häll över de krossade tomaterna och kokosmjölken och rör om
  • Tillsätt salt och låt koka samman i 5 minuter
  • Häll ner den pressade limen och den finhackade koriandern och rör om
  • Dela fiskfilén i mindre och rör försiktigt ner i grytan
  • Koka upp och dra sedan bort grytan från spisen och låt stå i ca 7 minuter tills fisken är klar
  • Dekorera med lite färsk koriander vid servering

Nu är din Brasilianska Fiskgryta klar att avnjutas!

Här i vår stora receptbank Paleoskafferiet hittar du recept på många andra goda fiskrätter. Gör ett besök och låt dig inspireras!

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo paleorecept recept paleosverige sverige paleoblogg matblogg paleotips paleoinspiration Under vårt tak