Jordgubbspaj

Ingredienser

Jordgubbspaj

För 4 personer

Tillagningstid:

35 minuter

Fyllning:

1 liter   
1 tsk   
2 msk   

Man kan givetvis använda andra bär och/eller frukter om man önskar.

Pajdeg:

2 dl   
2 msk   
3 msk   
1 tsk   
1 tsk   
1 nypa   
0,5 dl   
2,5 msk   

Du kan byta ut tapiokastärkelsen mot arrowrot om du önskar.

Husgeråd

  
  
  
  

Allergiinformation: Receptet innehåller mandel.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore, Hemköp och Bagaren & Kocken, Cervera.

Jordgubbspaj

Denna ljuvliga Jordgubbspaj är ett nytt favoritrecept som vi redan gjort flera gånger denna sommar. Pajen är enkel att göra och är perfekt att ta till om man vill ha något snabbt och gott till kaffet eller som en somrig dessert.

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Rensa och skiva jordgubbarna (går även med frysta jordgubbar)
  • Lägg jordgubbarna i en bunke och pressa över citronsaften
  • Strö över tapiokastärkelsen och rör om försiktigt tills det blandat sig väl
  • Häll över i en pajform
  • Rör samman alla ingredienserna till pajdegen till en smet
  • Bred ut smeten över jordgubbarna
  • Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills pajdegen fått fin färg

Servera din Jordgubbspaj ljummen tillsammans med paleoglass eller kokosgrädde, helt fantastiskt!

Testa även detta spröda och härliga pajdegstäcke när du gör blåbärspaj, äppelpaj, rabarberpaj eller andra söta pajer, så gott!

Blåbärspaj med frasigt täcke

Paleo så gott och så enkelt!

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken, Cervera

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak

Paleo paleorecept paleokost recept paleoblogg baka paleotips paleoinspiration paleosverige matblogg nyttigt jordgubbsrecept äggfri äggfritt cobbler