Kålpudding på vårt vis

Ingredienser

Kålpudding

Receptet är för 4 personer

500 gram   
1 st   
1 st   
0,5 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

*Det går självklart bra att använda nötfärs.

Vid AIP, uteslut chili.

Husgeråd

  
  
  
  
  

Kålpudding på vårt vis

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Strimla vitkål och lök tunt
  • Bryn samman i animaliskt fett, ghee [shoppingcarticon] eller kokosolja tills vitkålen och löken blivit mjuk
  • Rensa och hacka chilin i små bitar
  • Tillsätt chilin och önskad mängd persilja och rör om
  • Smaka av med havssalt och grovmalen svartpeppar
  • Rör samman och låt bryna ytterligare någon minut
  • Nu är kålen klar!
  • Börja med färsen och smaksätt den med salt och svartpeppar och rör om
  • Tryck ut färsen till tunna “biffar”
  • Stek “Biffarna” någon minut på varje sida (behöver ej vara klara rätt igenom då de ska in i ugnen)
  • Varva vitkål och “färsbiffarna” i en ugnssäker form. Börja och avsluta med vitkål
  • Grädda Kålpuddingen i 20 minuter tills den fått fin färg

Kålpudding 1Kålpudding 2

Ät och Njut din Kålpudding tillsammans med kokta grönsaker och Paleolingonsylt.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus vitkål Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]