Kycklingpaj med soltorkade tomater och bladspenat

Glutenfri Kycklingpaj

Ingredienser

Kycklingpaj

För 4 personer

Tillagningstid:

75 minuter

Pajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
0,5 dl   
1 st   

Fyllning

600 g   
1 st   
8 st   
140 g   
1 st   
  

Ghee att steka i

Äggstanning

3 st   
2 dl   
2-3 msk   
2 krm   
1 krm   

Husgeråd

Kycklingpaj

Denna härliga Kycklingpaj med soltorkade tomater och bladspenat smakar lika gott till vardag som till fest!

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader

Börja med pajdegen

  • Mixa samman de torra ingredienserna  i en matberedare med knivblad
  • Tillsätt  smält ghee och ägget, mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Ta ut och ställ åt sidan

Förbered fyllningen

  • Skala och hacka löken
  • Strimla de soltorkade tomaterna
  • Bryn samman löken och de soltorkade tomaterna lätt i en panna med höga kanter
  • Skär kycklingfiléerna i mindre bitar
  • Rör ner kycklingen med löken och de soltorkade tomaterna i pannan
  • Strö över lite havssalt
  • Låt steka samman några minuter till kycklingen börjar bli vit
  • Häll över bladspenaten och bryn ihop lätt tills spenaten blivit mjuk
  • Hacka vitlöken fint och vänd ner i pannan
  • Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet
  • Vispa samman äggstanningen och häll över pajen
  • Grädda pajen i ca 35 minuter tills äggstanningen satt sig

Ät och Njut!

Kycklingpaj med soltorkade tomater och bladspenat

Kycklingpajen passar lika bra till vardag som till fest. Servera den tillsammans med en härlig sallad eller varför inte duka upp till pajbuffé nästa gång du har gäster och servera den tillsammans med många andra förföriskt goda pajer.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept recept Sverige matblogg paleoblogg

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak