Majrova på hasselbacksvis

Ingredienser

Majrova på hasselbacksvis

Receptet är till 2 portioner

4 st   
3-4 st   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Olivolja att smörja formen med.

Vid AIP, eventuellt utesluta pepparmix.

Husgeråd

Majrova på hasselbacksvis

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Tvätta och skala majrovorna
  • Dela dem på mitten och skär snitt längs hela rovan på samma sätt som när man gör hasselbackspotatis
  • Skala vitlöken och skär klyftorna i slantar
  • Fördela vitlöken i skårorna på majrovan. 4-5 slantar per rova
  • Smörj en ugnssäker form med olivolja
  • Placera majrovorna i formen och ringla över lite olivolja
  • Smaksätt med havssalt, pepparmix och de franska örterna som du strör över rovorna
  • Baka mitt i ugnen i ca 45 minuter tills majrovorna fått fin färg och blivit mjuka

Majrova på hasselbacksvis 1
Att servera dem till ugnsbakad lax eller Höstrullader är ett gott middagstips.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se [shoppingcarticon]