Raw Citron och Blåbärstårta

Ingredienser

Raw Citron och Blåbärstårta

Ger 10-12 bitar

Choklad och nötbotten

15 st   
1 msk   
2 dl   
2 msk   

Blåbärsfyllning

Citronfyllning

4 dl   
2 dl   
1 msk   
1 st   
1 st   
80 ml   

Kokosolja smälter vid 25 grader

Dekoration

Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Husgeråd

Raw Citron och Blåbärstårta

Så här gör du

  • Förbered genom att lägga cashewnötterna i blöt, totalt 8 dl, minst 4 timmar före du börjar baka. Går även att ha dem liggandes i blöt över natten
  • Häll av vattnet innan du börjar baka!

Köp Cashewnötter
Choklad och nötbotten

  • Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedare med knivblad
  • Mixa till en kladdig smet
  • Mät upp och tillsätt smält kokosolja, mandel och raw kakao mixa ytterligare tills det går ihop till en deg
  • Klä botten med bakplåtspapper på en springform, för att den lätt ska gå och flytta från formen när den är klar, och tryck ut degen i ett jämt lager på botten
  • Ställ in i frysen

Raw Citron och Blåbärstårta 1

Blåbärsfyllning

  • Mät upp och lägg cashewnötterna i en matberedare med knivblad
  • Tillsätt blåbären, kokosmjölken, honungen, äkta vaniljpulver och  smält kokosolja
  • Mixa till en slät smet
  • Ta ut formen med choklad och nötbottnen från frysen
  • Häll över blåbärsfyllningen och se till att den fördelar sig som ett fint lager
  • Ställ tillbaka tårtan i frysen Obs! se till att den står plant

Raw Citron och Blåbärstårta 2

Citronfyllning

  • Mät upp och lägg cashewnötterna i en matberedare med knivblad
  • Tillsätt kokosmjölk, honung, zest och saften från citronen och smält kokosolja
  • Mixa till en slät smet
  • Ta ut formen ut frysen (se till att blåbärsfyllningen fått en hård yta)
  • Häll över citronfyllningen och se till att den fördelar sig som ett fint lager
  • Sätt lite folie över formen och ställ tillbaka in i frysen. Obs! se till att den står plant
  • Nu är din tårta klar och kan stå i frysen fram till den dag du ska njuta av den

Raw Citron och Blåbärstårta 3

Om du vill äta tårtan samma dag så låt den stå ca 2 timmar i frysen så att den hinner sätta sig innan du serverar den annars tar du upp den minst två timmar före före servering så den hinner tina.
 
Vid servering pudra över blåbärspulver, lägg på färska blåbär och riv över lite citronzest.
 
Om du tycker om denna härliga tårta kommer du säkert känna samma sak för en underbar Raw Jordgubbstårta eller varför inte en förförisk Raw Chokladtryffeltårta med en touch av lakrits, så goda!
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus

Paleorecept Paleo raw rawfood recept sverige