Vitlök och chilimajonnäs med persilja

Ingredienser

Majonnäs

För 7 dl majonnäs

2 st   
2 tsk   
1 msk   
4,5 dl   
2 krm   
2 st   
1 st   
Efter tycke & smak   

OBS! Det måste vara en "Extra mild olivolja" (smakklass 2), annars kommer majonnäsen smaka beskt!

Avokadoolja (istället för extra mild olivolja) fungerar också jättefint.

Vitlök och chilimajonnäs

Så här gör du

  • Knäck äggen i en hög, snäv mixerbunke
  • Tillsätt dijonsenap, och äppelcidervinäger/pressad citron
  • Häll sist på olivoljan (alt. avokadoolja) och låt de hela stå och vila någon minut så att oljan lägger sig fint över de övriga ingredienserna
  • Mixa med mixerstaven till härlig majonnäs. Sätt mixerstaven i botten och starta stavmixern, efter några sekunder dra sakta uppåt och för sedan mixerstaven upp och ned några gånger
  • Tillsätt havssalt
  • Pressa i vitlöksklyftorna
  • Rensa och hacka chilin fint och tillsätt även denna
  • Häll i persilja
  • Mixa ihop

Nu har du en underbar Vitlök och chilimajonnäs med persilja som passar till så mycket. Till kött, fågel, fisk, grillat eller en sallad.
 
Det går utmärkt att halvera receptet om man önskar en mindre mängd majonnäs, det blir då ca 3,5 dl.
 
Paleo så gott och så enkelt!
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore, Hemköp och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken
 
Signaturbild på Jenny & Magnus
 

Tips om majonnäsen skulle skära sig, bli rinnig.

För att rädda en majonnäs som skurit sig och blivit rinnig kan du testa att göra detta för att den ska gå ihop sig:

  1. Ta en ny torr mixerkanna
  2. Häll ner en (1) msk iskallt vatten i kannan
  3. Sätt ner stavmixern i botten
  4. Starta mixern och tillsätt den skurna majonnäsen sakta, sakta samtidigt som du mixar
  5. När den börja tjockna dra mixerstaven försiktigt upp och ner

Lycka till!

Paleo paleorecept recept