Paleoskafferiet

Formfranska

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Formfranska

Receptet är för 1 bröd

4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 dl skalade sesamfrön
1 dl psylliumhusk/fiberhusk
1 msk bakpulver
0,5 tsk havssalt/himalayasalt
6 st ägg
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosolja

Du behöver också smält kokosolja och lite sesamfrön att bröa formen med samt lite sesamfrön att dekorera brödet med.

Formfranska

Formfranska

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält kokosoljan
  • Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen, kokosmjölken och den smälta kokosoljan i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
  • Låt degen svälla i 5 minuter
  • Pensla en brödform med smält kokosolja och bröa den med sesamfrön
  • Klicka i degen i brödformen och tryck lite försiktigt så att degen fyller brödformen och tar bort eventuella luftfickor
  • Släta till brödet med hjälp av en sked som du doppar i vatten
  • Strö lite sesamfrön på brödet
  • Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter
  • Ta ut brödet och låt det stå ca 5 minuter innan du vänder upp det. Låt det svalna inlindat i en handduk på galler

Paleoformfranska
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo paleorecept recept glutenfri glutenfritt paleoblogg matblogg
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Emelie 14 juli, 2014 07:58 - Svara

Hej! Kan man skiva och frysa in detta brödet? Så man bara kan ta upp det man äter? Finns det något alternativ till sesamfrö att bröd med? Och en sista fråga: har ni tips om bra sida att beställa mjäl, nötter och fröer från, gärna storpack? Jag har tittat runt, men svårt att veta kvaliteten på produkterna.

Ni har en fantastisk sida som inspirerar, plötsligt är det roligt att stå i köket igen!

Hälsningar Emelie

undervarttak 14 juli, 2014 20:04 - Svara

Hej Emelie

Tack för dina fina ord om vår sida och vad roligt att vi inspirerat dig till att laga mat igen!

Ja det går utmärkt att skiva upp och frysa ned, inga problem.
Man kan prova att ta mandelmjöl eller kanske till och med bara utesluta sesamfröna (var noga med att smörja formen väl med kokosolja bara).
Just storpack är väldigt svårt, behöver nog vara någon liten butik som tar in nötter och säljer i lösvikt, kanske de kan sälja en stor påse till dig. På nätet finns en svensk nätbutik för Paleovaror som har en hel del olika sorters nötter och du får gärna handla via vår länk: http://paleobutiken.se/?tracking=52f7821eb6bca

Magnus & jenny

Johanna 17 januari, 2015 14:36 - Svara

Använder ni verkligen 1 DL psyllium (=fiberhusk) i detta receptet?
Supertack för svar!
mvh Johanna (nybörjare på Paleo)

undervarttak 17 januari, 2015 20:40 - Svara

Hej Johanna

Ja det stämmer.

Magnus & Jenny

Charlotte 31 januari, 2015 13:20 - Svara

Hej! Finns det något alternativ till kokosoljan? Kan man ta olivolja istället?

Mvh
Charlotte

undervarttak 31 januari, 2015 13:51 - Svara

Hej Charlotte

Man kan troligen använda olivolja istället för kokosolja (vi har dock inte provat men tror att smaken kan förändras). Det går också bra att byta ut mot ghee.

Magnus & Jenny

Elena 17 september, 2016 17:40 - Svara

Hej, så roligt att ha hittat till er. Har aldrig hört talas om Poleo, men är nyfiken och lär mig. Jag skulle vilja fråga er om er användning av kokosmjöl och mandelmjöl. Jag ser att ni använder dessa mjölsorter till nästan alla era brödrecept och många andra recept också. Jag blir nyfiken, är det av någon speciell anledning? Själv använder jag också teffmjöl och amaranthmjöl, finns också kikärtsmjöl som en del använder i bröd, är det något som ni tycker är passande inom Poleo? Tack för att ni finns!

undervarttak 21 september, 2016 12:30 - Svara

Hej Elena

Välkommen in ”Under vårt tak”, så roligt att du har hittat Paleo.

Vi använder kokos- och mandelmjöl då det fungerar fint att baka på och ingår inom Paleo. Ingen av de andra sorterna du nämner ingår, MEN kom ihåg att det är alltid du som avgör vad du önskar äta eller inte äta.

Magnus & Jenny

Josefin 11 oktober, 2016 18:08 - Svara

Hej! Ser riktigt gott ut, men har en fråga, smakar brödet mycket kokos? Har ett stort dilemma, tycker paleo är grymt men ogillar starkt kokos ;)

Tack för många goda recept!

undervarttak 22 oktober, 2016 12:25 - Svara

Hej Josefin

Ja detta bröd smakar lite kokos. Alltid svårt när man inte tycker om vissa smaker.

Kul att du trivs med Paleo (i övrigt). Vårt tips är ju att helt enkelt inte använda dig av kokosprodukter, går ju fin fint.

Magnus & Jenny

Linda 13 november, 2016 18:41 - Svara

Kan man byta ut kokosmjölken mot mandelmjölk?

undervarttak 13 november, 2016 19:22 - Svara

Hej Linda

Det bör fungera och man kan även byta ut till vatten.

Magnus & Jenny