Paleoskafferiet

Formfranska

undervarttak

Author: undervarttak

Ingredienser

Formfranska
4 dlmandelmjöl
0,5 dlkokosmjöl
1 dlskalade sesamfrön
1 dlpsyllium
1 mskbakpulver
0,5 tskhavssalt
6 stägg
3 dlkokosmjölk
1 dlkokosolja

Du behöver också smält kokosolja och lite sesamfrön att bröa formen med samt lite sesamfrön att dekorera brödet med

Formfranska

Receptet är till ett bröd.
 
Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält kokosoljan
  • Blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke
  • Vispa samman äggen, kokosmjölken och den smälta kokosoljan i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg
  • Låt degen svälla i 5 minuter
  • Pensla en brödform med smält kokosolja och bröa den med sesamfrön
  • Klicka i degen i brödformen och tryck lite försiktigt så att degen fyller brödformen och tar bort eventuella luftfickor
  • Släta till brödet med hjälp av en sked som du doppar i vatten
  • Strö lite sesamfrön på brödet
  • Grädda brödet mitt i ugnen i 45 minuter
  • Ta ut brödet och låt det stå ca 5 minuter innan du vänder upp det. Låt det svalna inlindat i en handduk på galler

Paleoformfranska
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Emelie 14 juli, 2014 07:58 - Svara

Hej! Kan man skiva och frysa in detta brödet? Så man bara kan ta upp det man äter? Finns det något alternativ till sesamfrö att bröd med? Och en sista fråga: har ni tips om bra sida att beställa mjäl, nötter och fröer från, gärna storpack? Jag har tittat runt, men svårt att veta kvaliteten på produkterna.

Ni har en fantastisk sida som inspirerar, plötsligt är det roligt att stå i köket igen!

Hälsningar Emelie

undervarttak 14 juli, 2014 20:04 - Svara

Hej Emelie

Tack för dina fina ord om vår sida och vad roligt att vi inspirerat dig till att laga mat igen!

Ja det går utmärkt att skiva upp och frysa ned, inga problem.
Man kan prova att ta mandelmjöl eller kanske till och med bara utesluta sesamfröna (var noga med att smörja formen väl med kokosolja bara).
Just storpack är väldigt svårt, behöver nog vara någon liten butik som tar in nötter och säljer i lösvikt, kanske de kan sälja en stor påse till dig. På nätet finns en svensk nätbutik för Paleovaror som har en hel del olika sorters nötter och du får gärna handla via vår länk: http://paleobutiken.se/?tracking=52f7821eb6bca

Magnus & jenny

Johanna 17 januari, 2015 14:36 - Svara

Använder ni verkligen 1 DL psyllium (=fiberhusk) i detta receptet?
Supertack för svar!
mvh Johanna (nybörjare på Paleo)

undervarttak 17 januari, 2015 20:40 - Svara

Hej Johanna

Ja det stämmer.

Magnus & Jenny

Charlotte 31 januari, 2015 13:20 - Svara

Hej! Finns det något alternativ till kokosoljan? Kan man ta olivolja istället?

Mvh
Charlotte

undervarttak 31 januari, 2015 13:51 - Svara

Hej Charlotte

Man kan troligen använda olivolja istället för kokosolja (vi har dock inte provat men tror att smaken kan förändras). Det går också bra att byta ut mot ghee.

Magnus & Jenny