Paleoskafferiet

Korintkakor

undervarttak ,

Author: undervarttak

Ingredienser

Korintkakor

För ca 18 st kakor

korintkakor

Korintkakor

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten
  • Vispa till en deg
  • Rör ner russinen i degen
  • Rulla degen till små bollar
  • Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till varje boll med en gaffel som du doppar i lite vatten mellan varje tryck så att gaffeln inte fastnar i degen
  • Grädda kakorna i övre delen av ugnen i 15 minuter, tills de fått fin färg
  • Låt kakorna svalna på galler
  • Förvara dina Korintkakor i en lufttät burk eller lägg dem i frysen

Korintkakor 1
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus recept Paleo paleorecept kakor kaka baka fika
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Rosy 4 januari, 2017 20:51 - Svara

Åhhh tack snälla ni!! Vilken underbart recept

Maria 17 maj, 2017 20:58 - Svara

Kan man använda något annat än mandelmjölet? Typ mer kokosmjöl? Eller typ durramjöl? Majsmjöl?

undervarttak 20 maj, 2017 10:25 - Svara

Hej Maria

Receptet är anpassat efter mandelmjöl och olika sorters mjöl har lite olika egenskaper och smak. Med andra ord, det kommer bli ett annat recept om man byter mjölsort.

Man kan sannolikt prova att byta ut mandelmjölet mot kokosmjöl, MEN man får enbart ta en tredjedel av angiven mängd (durra och majs är inte Paleo).

Magnus & Jenny