Paleopajdeg

Ingredienser

Paleopajdeg

Grundrecept för en (1) paleopajdeg

3 dl   
0,5 dl   
1 msk   
1 tsk   
40 gram   
1 st   

Om man vill ha en grövre struktur på pajdegen så använd oskalade sesamfrön.

Husgeråd

Allergiinformation: Receptet innehåller ägg, mandel, sesamfrön och psyllium.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren & Kocken.

Paleopajdeg

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare med knivbladen
  • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg
  • (Nu är degen klar och om man vill kan man bryta här och lägga in degen i kylskåp – då finns den förberedd, OBS: ställ fram i rumstemperatur en stund innan den ska användas)
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg

Fyll ditt pajskal med det du önskar och grädda sedan färdigt din paj i ugnen och Njut.

Använd även vår Paleoäggstanning.

PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråd till Bagaren & Kocken

 

Jenny och Magnus Andersson på Under vårt tak