Paleoskafferiets Kanelbullar

Ingredienser

Kanelbullar

För c:a 20 kanelbullar

Bulldegen

6 st   
3 msk   
0,5 dl   
2 dl   
1 dl   
2 tsk   
2 tsk   
4 msk   

OBS! Psyllium och fiberhusk är samma sak (malda/pulvriserade frön).

Fyllning

Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   
Efter tycke & smak   

Bred och strö ut önskad mängd som fyllning.

Pensling/topping

1 st   

Eventuellt lite Mandelflan som topping/dekoration.

Husgeråd

Paleoskafferiets Kanelbullar

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosolja
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke
  • Tillsätt kokosmjölken och den smälta kokosoljan
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i bunken
  • Vispa samman till en deg
  • Låt svälla i 5 minuter (om degen känns ”rinnig” tillsätt lite extra kokosmjöl)
  • Klicka ut degen på ett bakplåtspapper
  • Lägg ett bakplåtspapper över degen och kavla ut degen mellan bakplåtspappren
  • När du kavlat klart drar du försiktigt bort de övre bakplåtspappret
  • Bred på kokosolja och strö sedan över kanel och lite kokossocker
  • Rulla degen till en rulle
  • Skär i ca 2 cm breda bullar
  • Lägg i bullformar på en plåt
  • Vispa ägget och pensla bullarna
  • Dekorera eventuellt med mandelflan
  • Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg

Paleoskafferiets Kanelbullar 1

Paleoskafferiets Kanelbullar 2

Njut av nygräddat och härligt goda Paleoskafferiets Kanelbullar.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kanelbulle bulle bullar Paleo paleorecept recept kanelbullensdag baka
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore och husgeråden är länkade till webbutiken Bagaren & Kocken