Ingredienser

Banankaka med Choklad och Valnötter

Receptet är för 1 kaka

6 st ägg
2 msk honung
60 ml kokosolja
120 ml kokosmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt/himalayasalt
0,5 dl raw kakao
2 st banan
1 dl valnötter

Använd även lite smält kokosolja till formen.

Banankaka med Choklad och Valnötter

Banankaka med Choklad och Valnötter

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en stor bunke
  • Smält kokosoljan och rör ner den i smeten
  • Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten
  • Mosa bananerna med en gaffel och rör ner i smeten
  • Krossa valnötterna lätt och vänd ner även dessa
  • Pensla formen med lite smält kokosolja
  • Häll i smeten i formen
  • Grädda i ugnen i ca 35-40 minuter. Testa med en provsticka i mitten av kakan, när igen smet fastnar på stickan är den klar
  • Kakan går bra att frysa eller njutas av direkt

 
Banankakan är underbar att äta som den är men vill du göra det lite extra festligt så servera den tillsammans med lite vispad kokosmjölk.
 
Bjud din familj och vänner på härligt fika med Banankaka.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus baka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Nina 8 december, 2014 13:14 - Svara

Detta är en stor favorit bland familj och vänner varje gång jag bakar den!! Super gott!! Tack för en jätte bra sida!! ;)

undervarttak 8 december, 2014 18:03 - Svara

Tack snälla Nina! Vad roligt att höra!

Magnus & Jenny

Espen 27 februari, 2015 00:02 - Svara

Hur länge är denna hållbar i kylskåpet tror ni?

undervarttak 1 mars, 2015 16:28 - Svara

Hej Espen

När man bakar enligt Paleo så är det inte att jämföra med ett ”vanligt” bakverk. Det man gör är godast direkt men man kan självklart äta det någon dag efter – MEN om man planerar att spara kakan så tycker vi att den ska frysas för bästa smak.

Hälsningar
Magnus & Jenny

Cathrine 21 augusti, 2015 08:41 - Svara

Hej

Kan man byta ut halva mjölet till tex havremjöl ?
Skall baka till peroner med nötallergik och försöker hitta olika resept :)

undervarttak 21 augusti, 2015 14:32 - Svara

Hej Cathrine

I just denna kakan så är det kokosmjöl och om man är allergisk mot nötter så gäller det inte kokosnöten (då det inte är en nöt…). Däremot så får du utesluta valnötter och kanske ersätta med fröer, helt enkelt testa sig fram lite (eller bara ta bort valnötterna).

Magnus & Jenny