Ingredienser

Kaffelängd

Receptet är för 1 längd

Degen
6 st ägg
0,5 dl kokosmjöl
4 msk psyllium-/fiberhusk
1,5 dl kokosolja
3 msk honung
2 tsk bakpulver
1 tsk nystött kardemumma

OBS! Psyllium- och fiberhusk är samma sak (malda/pulvriserade frön).

Fyllning
2 st äpple
Efter tycke & smak kanel
Efter tycke & smak kokossocker
Pensling/dekoration
1 st ägg
Efter tycke & smak mandelflan
kaffelängd

Kaffelängd med äpple och kanel

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Smält kokosoljan
  • Vispa ägg och honung vitt och pösigt i en bunke
  • Rör ner den smälta kokosoljan
  • Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, blanda väl
  • Låt stå och svälla i 5 minuter
  • Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper och kavla försiktigt ut smeten genom att först lägga ett nytt bakplåtspapper över smeten
  • Avlägsna försiktigt de översta bakplåtspappret
  • Skala och riv äpplena och strö över degen
  • Strö kanel och lite kokossocker över äpplena
  • Vik med hjälp av bakplåtspappret en liten bit i taget till en längd
  • Avsluta rullningen med att vända skarven ner mot bakplåtspappret och dra över till en plåt
  • Klipp några snitt på längden
  • Pensla längden med uppvispat ägg och strö över lite mandelflan
  • Grädda i ca 20 minuter till längden blir gyllene brun

Kaffelängd 1

Kaffelängd 2

Ät och Njut av härlig kaffelängd med äpple och kanel till helgens fika. Kaffelängden går utmärkt att frysa.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kaffe Paleo recept fikabröd
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Kerstin 18 december, 2014 12:26 - Svara

Hej! Did you use rather small eggs? The texture of my dough was too wet and sticky, could hardly fold it, and what I managed melted away in the oven … Det blev en ganska konstig ”längd” … (Smakade jättegott, though.)

Pia Lundgren 7 juni, 2015 14:25 - Svara

Hej! Min kaffelängd flöt ut under gräddning. Jag har ingen erfarenhet av att baka Paleo. Vad behöver jag tänka på när smeten blir så här? Äggen var stora och för övrigt följde jag receptet. Skillnaden på bild är att er smet ser mer ut som deg. Mvh Pia

undervarttak 11 juni, 2015 14:13 - Svara

Hej Pia

Vad tråkigt att det inte blev så bra. Det kan mycket väl vara att du använt stora ägg då det blir mer ”vätska”, vill också fråga om du använt pulvriserat psyllium (om man använder frön går det inte, måste vara pulvriserade frön). Annars är det som du förstår väldigt svårt för oss att veta vad som kan ha gått fel.

Magnus & Jenny

Marina 25 september, 2015 17:49 - Svara

Hej, blev lite sugen på att prova men jag äter inget socker alls, inte honung och kokossocker heller, tror du det går att göra den utan honungen?
/Marina
http://mindrefett.blogspot.se

undervarttak 29 september, 2015 10:07 - Svara

Hej Marina

Det är inga konstigheter att utesluta sötningen om du önskar det.

Magnus & Jenny

Stina 12 januari, 2016 14:40 - Svara

jag tål inte ägg. har ni några recept utan ägg?
Med vänlig hälsning Stina

undervarttak 2 februari, 2016 11:02 - Svara

Hej Stina

Alltid besvärligt och lite mer omständligt när man har någon form av allergi. Nej vi har inga ”bakrecept” utan ägg.

Magnus & Jenny

Johanna 2 mars, 2016 15:52 - Svara

Hej, är det säkert att man bara ska ha 0,5 deciliter mjöl till 6 ägg? Jag gjorde denna kaffelängd precis, jag använde normalstora ägg och då jag läste de två tidigare kommentarerna så fyllde jag måtten med de torra ingredienserna rejält så det blev mer, och min deg blev också smetig och inte alls som på bilderna, de rivna äpplena sjönk och det var svårt att rulla. Höll sig dock någorlunda bra i ugnen. För övrigt väldigt god kaffelängd som jag absolut kommer att göra fler gånger!
Mvh Johanna

undervarttak 11 mars, 2016 09:24 - Svara

Hej Johanna

Vad bra att det blev gott :) Ja receptet stämmer.

Magnus & Jenny

Anna 13 juli, 2016 18:27 - Svara

Hade bara ett äpple så det fick bli halva receptet, fungerade klockrent! Mums!