Ingredienser

Kanel och Kardemummakakor

Receptet är för ca 18 kakor

Kanel och Kardemummakakor

Kanel och Kardemummakakor

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Vispa ägg och kokossocker pösigt
  • Tillsätt kokosmjölk och vatten
  • Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten
  • Vispa samman till en deg
  • Rulla degen till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
  • Tryck till varje boll med en gaffel eller något annat som ger ett fint mönster (vi använde baksidan av en liten pralinform). Doppa gaffeln eller formen i lite vatten mellan varje tryck så att den inte fastnar i degen
  • Grädda kakorna i övre delen av ugnen i 12 minuter
  • Låt kakorna svalna på galler

Kanel och Kardemummakakor 1

Nu är dessa goda Kanel och Kardemummakakor klara att avnjutas tillsammans med en kopp kaffe! Förvara de kakor som blir över i en burk eller frys in dem tills du blir sugen på en god kaka till fikat
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus fika kaffe baka kaka Paleo recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Louise 5 oktober, 2014 19:55 - Svara

Nu har jag bakat dessa kakor, helt underbara! Och så lätta att göra, jag är verkligen ingen hejare på att baka normalt.

undervarttak 7 oktober, 2014 18:03 - Svara

Hej Louise

Vad roligt att höra, tack!

Magnus & Jenny

Ellen Göransson 5 mars, 2015 17:00 - Svara

Hej!
Kan man använda 3 dl mandelmjöl istället för 2 dl och 1 dl hasselnötsmjöl?

Tack för en extremt rolig och inspirerande blogg!

undervarttak 6 mars, 2015 15:13 - Svara

Hej Ella

Tack för dina fina ord om vår blogg!

Ja det kan man göra (dock kommer smaken bli annorlunda).

Magnus & Jenny