Ingredienser

Kantarellpaj med bacon

Receptet är för 3-4 personer

Pajdeg
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk psylliumhusk/fiberhusk
1 tsk havssalt/himalayasalt
40 gram kokosolja
1 st ägg

Stek i animaliskt fett, ghee eller kokosolja.

Fyllning
1 liter färska kantareller
10 skivor bacon
2 st gul lök
Äggstanning
3 st ägg
2 dl kokosmjölk
1-2 dl hackad gräslök
Efter tycke & smak svartpeppar

Psylliumhusk och fiberhusk är samma sak.

Kantarellpaj med Bacon

Kantarellpaj med bacon

Så här gör du
 

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Börja med pajdegen och mixa mandelmjöl och de skalade sesamfröna i en mixer
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och mixa till en deg
  • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel
  • Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg
  • Börja med fyllningen
  • Lägg lite animaliskt fett, ghee eller kokosolja i en stekpanna och klipp ner baconet och bryn lätt
  • Skala och hacka löken och rör ner med baconet (om du använder färsk lökstjälk som jag gjorde så kan du vänta med att röra ner löken tills på slutet när kantarellerna och baconet stekt ihop)
  • Häll ner kantarellerna och bryn ihop med bacon och lök tills det blivit lite gyllene
  • Vispa ihop ägg, kokosmjölk, hackad gräslök och lite svartpeppar i en bunke
  • Blanda ner kantarellfyllningen i äggstanningen
  • Häll blandningen i pajskalet
  • Grädda pajen i 25 minuter tills äggstanningen stelnat

Kantarellpaj med bacon 1
Nu är din Kantarellpaj klar att avnjutas antingen på buffébordet eller tillsammans med en härlig sallad.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paj Paleo paleorecept recept
 
PS: vissa av ingredienserna är länkade till webbutiken Bodystore.se

Camilla p-a 7 januari, 2015 20:45 - Svara

Åh, sicken go mat ni har, man blir helt salig…jag ska nog få infamiljen på en bra väg! ;)

undervarttak 9 januari, 2015 11:04 - Svara

Underbart att höra Camilla!

Magnus & Jenny

Camilla p-a 7 januari, 2015 20:47 - Svara

Just det, skulle säga att det är uppskattande och trevligt att ni delar upp bilderna i de olika momenten, tack! :)

undervarttak 9 januari, 2015 11:05 - Svara

Vi tycker också det är bra att få bilder på olika moment så att det är lätt att följa recepten – Tack!

Magnus & Jenny